Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeEkologija in vojne

Ekologija in vojne

MORDA VAS ZANIMA

Več kot 80 % vojn od leta 1950 do 2000 se je zgodilo na biološko zelo raznolikih tleh. Študijo o tem je naredila okoljevarstvena skupina Conservation International. Primerjali 34 vojnih con ter biološko raznolikost.

- Oglas -


Seveda je verjetno problem glede tega dejstva jasen, saj so ta področja bistvena za ohranitev bioloških vrst, kot tudi za blaginjo človeka. Večino najbolj revnih prebivalcev živi na teh področjih in so odvisni od zdravega ekosistema. Tu pa se pojavi moralno vprašanje, kot tudi politična ter družbena obveznost, za ohranitev okolja ter surovin.

Petdeset let trajajoč študije so identificirale 23 od 34 področij, ki so vsaj enkrat doživela vojno ali človeški konflikt. Zaskrbljujoče je to, da je med samim bojevanjem kakršenkoli trud za ohranitev ekosistema suspedniran, in tako ostanejo krhki ekosistemu nezaščiteni pred besom vojne. Če prištejemo še razne vsakdanje poskuse raznih vrst orožja, pa je končni rezultat še toliko bolj zaskrbljujoč.


O takšnih in podobnih stvareh pogosto ne slišimo dovolj, saj se ne dogajajo blizu nas. Vseeno pa je potrebno storiti kaj, kar bo pomagalo ohraniti naš planet pred človekom, ki mu je dostikrat beseda ekologija tuja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×