0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Jože Majes SvetujeJože Majes svetuje: Čiščenje telesa po tradicionalni metodi

Jože Majes svetuje: Čiščenje telesa po tradicionalni metodi

MORDA VAS ZANIMA

Večina ljudi je prepričanih, da si bodo telo očistili s tritedenskim pitjem čaja za čiščenje krvi, kot je to svetoval naš najbolj poznan fitoterapevt pater Simon Ašič  iz samostana Stična. Pa vendar danes spoznavamo, da ni čisto tako.

- Oglas -
Razstrupljanje z zelišči

Sodobni način življenja pomeni več škodljivih snovi za telo

Ob sodobnem načinu življenja se v človeškem telesu nabere dosti več škodljivih snovi kot nekoč. Kriva je onesnažena hrana s pesticidi, insekticidi, konzervansi, pospeševalci okusa, barvila in ostanki umetnih gnojil, kjer prednjačijo nitriti. Res je, da te snovi ogrožajo naša jetra z žolčnikom, sečila, pljuča, slinavko, možgane in seveda srce z ožiljem. Povzročajo pa tudi mutacijo celic, kar povzroča, da dolgoročno zbolimo za rakom. Zato v današnjem času ni dovolj, da spomladi in jeseni  tri tedne pijemo čistilni čaj.  Najprej se moramo, predvsem v drugi polovici našega življenja,  nekje po 45. letu zavedati, da prihaja čas, ko moramo  začeti malo bolj paziti na naše zdravje. Naše telesne zmogljivosti začnejo rahlo pešati. Moški po navadi začutijo, da s prostato ni več vse v redu, ženske pa že čutijo, da se bliža menopavza.

Tedaj začutimo, da je treba nekaj storiti. Pa poglejmo, kako moramo poskrbeti, da bomo uživali v drugi polovici našega življenja. Po pravici povedano bomo za to kljub vsej skrbi potrebovali tudi malo sreče.

Zdrava kri

Da se bomo rešili holesterolnih oblog in da bo z našo krvjo vse v redu, bomo vsaj štirikrat na leto po tri tedne pili čaj za čiščenje krvi. Priporočam čajno mešanico, ki je sestavljena iz koprive, rmana, regratovih  korenin, njivske preslice, ozko listnega trpotca, itd. Pri naši hiši mu pravimo Mladost. To pa zato, ker so ljudje, ki imajo zdravo kri videti mlajši.

- Oglas -
Tradicionalno čiščenje razstrupljanje

Zdrava jetra

Seveda se moramo lotiti tudi čiščenja  jeter.  Jetra so naša največja žleza, v kateri se nabirajo vsi strupi, ki jih  vnesemo v telo, ali pa jih proizvaja naše telo pri presnovi hrane. Še pred leti nismo vedeli, kaj so povišani jetrni testi, danes pa jih ugotovijo pri vsakem drugem človeku. Še sedaj ni povsem jasno, ali jih povzroča stres ali slaba hrana.  Za čiščenje jeter priporočam uporabo olja pegastega badlja in tako imenovani  hepa čaj. Sestavljajo ga: repik, artičoka, regratove korenine, potrošnikove korenine, fižolove luščine, kopriva in rman.

Za ohranjanje jeter priporočam veliko listnate zelenjave, česna, rdeče pese, jabolka in kurkume. Pri uporabi pegastega badlja moramo vedeti, da je uporabno seme, ki vsebuje eterično olje Silimarin. In ker se eterična olja izločajo le v alkohol ali maščobe, semena pegastega badlja ne kuhamo. Eterična olja niso vodotopna. Olje pegastega badlja pijemo trikrat na leto po tri tedne. Priporočam, da popijemo tri čajne žličke olja na dan, zraven popijemo še tri skodelice hepa čaja na dan.

Zdrava pljuča

Ne čakajmo na trenutek, ko ugotovimo, da nam zmanjkuje zraka in da smo  kar naenkrat hudo zadihani, ko gremo v hrib. Kadilci pozor, takoj prenehajte s to razvado, ki vam med drugim krajša življenje in zastruplja celo telo. Vsaj dvakrat letno pijemo po tri tedne čajno  mešanico, ki jo sestavljajo  sledeče rastline: ozkolisti trpotec, pljučnik, jetičnik, preslica, slezenovec, slez, lipa, materina dušica, oziroma timijan in brestovolisti oslad.

Zdravo srce

Za srčno žilnimi boleznimi še vedno umre največ ljudi. Srce je treba čuvati. Poznam ljudi, ki se v mladosti niso ukvarjali s športom in so hoteli postati šampioni v poznih letih. Dostikrat so pretiravali na raznih maratonih in si poškodovali srce. To preprosto ne gre. Včasih je treba poseči po čaju, ki vsebuje srčne flavonoide, kot so glog in srčnica. Zraven dodamo še rastlino sreče meliso in takšen čaj dobro dene našemu srčku. Ta mešanica sicer zelo pomaga tudi pri onemoglemu srcu.

- Oglas -
Čiščenje telesa z zdravilnimi rastlinami

Zdrava sečila

Prečistiti moramo tudi sečila. Predvsem to velja za ledvice. V starosti moramo preventivno dosti piti, da se nam ne poviša kreatenin, kar lahko pripelje do dialize. Ledvice se najbolje čistijo z rastlinami, ki imajo diuretične lastnosti. Takšen čaj je sestavljen iz brezovih listov, virginijske zlate rozge, njivske preslice, ptičje dresni, koruznih laskov in brinovih jagod. Takšno čiščenje ledvic napravimo  dvakrat letno po tri tedne. Ljudje s srčnim popuščanjem, ki ne smejo veliko piti, pa lahko takšno čiščenje opravijo  z diuretično tinkturo, ki ji pri nas pravimo tinktura JM 412.

Zdravi možgani

Če se želimo izogniti možganski kapi, priporočam pitje čajne mešanice, ki je sestavljena iz ajdovih cvetov in lupin šipkovih plodov. Takšna mešanica vsebuje veliko rutina in rutazida, ki dela ožilje elastično. Takšno mešanico čaja moramo piti vsaj 70 dni nepretrgoma, ker rutin začne delovati šele po 60 dneh. Poleg tega, pa mešanica zdravi glavkom.

Preberite tudi: Zamaščena jetra: od vzrokov do zdravljenja ter preventive

.

NAJNOVEJŠE