Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
RubrikeZanimivostiBolezni ledvic so povezane s podnebnimi spremembami

Bolezni ledvic so povezane s podnebnimi spremembami

MORDA VAS ZANIMA

Podnebne spremembe se v zadnjih desetletjih dogajajo izredno hitro, za kar je zaslužen zlasti človek. Zaradi visokih temperatur Zemlja ne bo nikoli več taka, kot je, zdaj pa se že kaže, da podnebne spremembe vplivajo tudi na zdravje ljudi.

- Oglas -

bolezni ledvic

Študija, ki so jo opravili v ZDA, je pokazala, da je toplejše podnebje povezano z večjo možnostjo pojavljanja ledvičnih kamnov pri ljudeh. »Ugotovili smo, da je na območjih, kjer se dnevne temperature višajo, večja možnost pacientov, pri katerih se bodo pojavili ledvični kamni,« je povedal avtor raziskave Gregory E. Tasian, ki dela v bolnišnici v Filadelfiji.

Raziskovalci so pregledali 60.433 pacientov iz Los Angelesa, Atlante, Chicaga in nekaterih drugih ameriških mest, in sklenili, da se pri tistih, ki doživijo več vročih dni, poveča tveganje za nastanek ledvičnih kamnov.

Natančno razmerje med temperaturami zraka in pojavom ledvičnih kamnov sicer še ni jasno, so pa dokazali, da izguba vode, majhna količina urina in neustrezna vrednost pH v urinu spodbujajo nabiranje kamnitih mineralov v urinu. V zadnjih 30 letih zaznavajo tudi močno porast bolnikov z ledvičnimi kamni in pričakujejo, da se bo trend nadaljeval ter razširil po svetu oziroma na območja, kjer povprečne temperature zraka postopoma naraščajo. Nekateri napovedujejo celo, da bodo, če se bo segrevanje ozračja nadaljevalo v takšni meri, največje žrtve podnebnih sprememb postali otroci.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×