Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
RubrikeZanimivostiBolezni ledvic so povezane s podnebnimi spremembami

Bolezni ledvic so povezane s podnebnimi spremembami

MORDA VAS ZANIMA

Podnebne spremembe se v zadnjih desetletjih dogajajo izredno hitro, za kar je zaslužen zlasti človek. Zaradi visokih temperatur Zemlja ne bo nikoli več taka, kot je, zdaj pa se že kaže, da podnebne spremembe vplivajo tudi na zdravje ljudi.

- Oglas -

bolezni ledvic

Študija, ki so jo opravili v ZDA, je pokazala, da je toplejše podnebje povezano z večjo možnostjo pojavljanja ledvičnih kamnov pri ljudeh. »Ugotovili smo, da je na območjih, kjer se dnevne temperature višajo, večja možnost pacientov, pri katerih se bodo pojavili ledvični kamni,« je povedal avtor raziskave Gregory E. Tasian, ki dela v bolnišnici v Filadelfiji.

Raziskovalci so pregledali 60.433 pacientov iz Los Angelesa, Atlante, Chicaga in nekaterih drugih ameriških mest, in sklenili, da se pri tistih, ki doživijo več vročih dni, poveča tveganje za nastanek ledvičnih kamnov.

Natančno razmerje med temperaturami zraka in pojavom ledvičnih kamnov sicer še ni jasno, so pa dokazali, da izguba vode, majhna količina urina in neustrezna vrednost pH v urinu spodbujajo nabiranje kamnitih mineralov v urinu. V zadnjih 30 letih zaznavajo tudi močno porast bolnikov z ledvičnimi kamni in pričakujejo, da se bo trend nadaljeval ter razširil po svetu oziroma na območja, kjer povprečne temperature zraka postopoma naraščajo. Nekateri napovedujejo celo, da bodo, če se bo segrevanje ozračja nadaljevalo v takšni meri, največje žrtve podnebnih sprememb postali otroci.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×