Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Dom & energijaTudi med potovanjem lahko varčujete

Tudi med potovanjem lahko varčujete

MORDA VAS ZANIMA

Okoljsko ozaveščenost lahko izvajate in širite povsod – doma, v službi, med druženjem s prijateji ter celo med potovanji. Če se v vsakdanjem življenju trudite, da bi živeli čim bolj v skladu z naravnimi zakonitostmi, na to ne gre pozabiti niti, če kam greste. Ko se boste odpravili na naslednji dopust ali zgolj kratek oddih, zato upoštevajte te nasvete.

- Oglas -

Za začetek: tiskajte le, če je to zares potrebno. In to velja za vse stvari, ki vam jih življenje prinese. Če na spletu najdete navodila za pot, jih zato ne natisnite, ampak namesto tega raje koristno uporabite svoj mobilni telefon, v katerega lahko v današnjih časih shranite že skoraj vse.

potovanje z vlakom

Uporabite avtobus ali vlak

Seveda je letenje hitrejše, a tudi škodljivejše okolju kot na primer avtobus ali vlak. Letala so precej večji proizvajalci ogljikovega dioksida od drugih prevoznih sredstev, zato se letenju izogibajte. Preden nameravate kam oditi, se pozanimajte o avtobusnih prevoznih, ki so poceni, prav tako pa manj škodljivi, zlasti če jih uporablja veliko ljudi hkrati. Enako velja tudi za vlak, ki ne le, da v zrak spusti precej manj škodljivih snovi, temveč se z njim tudi izognete gneči v cestnem prometu. Če že morate leteti (letalo izberite le, če potujete več kot 700 kilometrov daleč), pa poskusite rezervirati let brez prestopanja, med letom pa izklopite elektronske napravice.

Mnogi se odločijo, da potujejo tudi z avtomobilom, čeprav je prav avtomobil glede na število potnikov, ki jih sprejme, izredno velik onesnaževalec v prometu. Bodite radodarni in prazen prostor v avtobilu komu podarite, pred samim začetkom vožnje pa poskrbite za primerno napolnjene pnevmatike, uporabite motorno olje z visoko viskoznostjo, na strehi avtomobila ne puščajte praznega nosilca za prtljago, ne vozite (pre)hitro, klimatsko napravo uporabljajte po potrebi ipd.

Ko prispete na cilj …

- Oglas -

Ko si ogledujete, kje boste na dopustu prenočevali, iščite okolju čim prijaznejše nastanitve. Iščite hotele, apartmaje ali sobe, ki jih upravljajo lokalni lastniki in uslužbenci, prav tako pa bodite pazljivi na to, ali ločujejo odpadke in so seznanjeni z učinkovito rabo energije na vseh ravneh.

Tudi v tujem mestu ali kraju ne pozabite okoljsko ozaveščenost: oprhajte se hitro, med umivanjem zob zaprite vodo, ugašajte luči, uporabljajte brisače in rjuhe za večkratno uporabo, uporabljate sredstva za nego, ki ste jih prinesli s seboj, če že morate uporabiti šampon, ki ga ponuja hotel, pa preostanek odnesite domov. Ne pozabite na javni promet, najem kolesa in pešačenje ter ne kupujte stvari, ki jih ne potrebujete – število spominkov razumno omejite in izberite tiste, ki niso zapakirani v kilograme embalaže … Pa se boste takoj počutili bolje, saj ste naredili nekaj dobrega za okolje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×