Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
Dom & energijaTudi med potovanjem lahko varčujete

Tudi med potovanjem lahko varčujete

MORDA VAS ZANIMA

Okoljsko ozaveščenost lahko izvajate in širite povsod – doma, v službi, med druženjem s prijateji ter celo med potovanji. Če se v vsakdanjem življenju trudite, da bi živeli čim bolj v skladu z naravnimi zakonitostmi, na to ne gre pozabiti niti, če kam greste. Ko se boste odpravili na naslednji dopust ali zgolj kratek oddih, zato upoštevajte te nasvete.

- Oglas -

Za začetek: tiskajte le, če je to zares potrebno. In to velja za vse stvari, ki vam jih življenje prinese. Če na spletu najdete navodila za pot, jih zato ne natisnite, ampak namesto tega raje koristno uporabite svoj mobilni telefon, v katerega lahko v današnjih časih shranite že skoraj vse.

potovanje z vlakom

Uporabite avtobus ali vlak

Seveda je letenje hitrejše, a tudi škodljivejše okolju kot na primer avtobus ali vlak. Letala so precej večji proizvajalci ogljikovega dioksida od drugih prevoznih sredstev, zato se letenju izogibajte. Preden nameravate kam oditi, se pozanimajte o avtobusnih prevoznih, ki so poceni, prav tako pa manj škodljivi, zlasti če jih uporablja veliko ljudi hkrati. Enako velja tudi za vlak, ki ne le, da v zrak spusti precej manj škodljivih snovi, temveč se z njim tudi izognete gneči v cestnem prometu. Če že morate leteti (letalo izberite le, če potujete več kot 700 kilometrov daleč), pa poskusite rezervirati let brez prestopanja, med letom pa izklopite elektronske napravice.

Mnogi se odločijo, da potujejo tudi z avtomobilom, čeprav je prav avtomobil glede na število potnikov, ki jih sprejme, izredno velik onesnaževalec v prometu. Bodite radodarni in prazen prostor v avtobilu komu podarite, pred samim začetkom vožnje pa poskrbite za primerno napolnjene pnevmatike, uporabite motorno olje z visoko viskoznostjo, na strehi avtomobila ne puščajte praznega nosilca za prtljago, ne vozite (pre)hitro, klimatsko napravo uporabljajte po potrebi ipd.

Ko prispete na cilj …

- Oglas -

Ko si ogledujete, kje boste na dopustu prenočevali, iščite okolju čim prijaznejše nastanitve. Iščite hotele, apartmaje ali sobe, ki jih upravljajo lokalni lastniki in uslužbenci, prav tako pa bodite pazljivi na to, ali ločujejo odpadke in so seznanjeni z učinkovito rabo energije na vseh ravneh.

Tudi v tujem mestu ali kraju ne pozabite okoljsko ozaveščenost: oprhajte se hitro, med umivanjem zob zaprite vodo, ugašajte luči, uporabljajte brisače in rjuhe za večkratno uporabo, uporabljate sredstva za nego, ki ste jih prinesli s seboj, če že morate uporabiti šampon, ki ga ponuja hotel, pa preostanek odnesite domov. Ne pozabite na javni promet, najem kolesa in pešačenje ter ne kupujte stvari, ki jih ne potrebujete – število spominkov razumno omejite in izberite tiste, ki niso zapakirani v kilograme embalaže … Pa se boste takoj počutili bolje, saj ste naredili nekaj dobrega za okolje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×