0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaBela zelenjava, ki bi jo morali uživati pogosteje

Bela zelenjava, ki bi jo morali uživati pogosteje

MORDA VAS ZANIMA

Zelena zelenjava je zdrava – to je dejstvo. A včasih ji posvečamo preveč pozornosti in tako pozabimo na preostalo zelenjavo, ki naše telo prav tako oskrbi s hranljivimi in zdravilnimi snovmi. Denimo bela zelenjava. Ta vsebuje mnogo hranilnih snovi kot sta kalij in magnezij, poleg tega pa vsebuje tudi pomembne vlaknine, ki so več kot koristne za našo prebavo. O kateri zelenjavi govorimo? Nadaljujte z branjem.

- Oglas -

bela zelenjava

Česen

Je najboljši borec proti prehladom, gripi in virusnim obolenjem. Bogat je z antioksidanti, ki izboljšujejo imunski sitem. Vsebuje veliko protiglivičnih snovi, poleg tega pa tudi ohranja in krepi tiste bakterije, ki so telesu prijazne in koristne.

Čebula

Je bogat vir vitamina C, biotina, kalcija ter nekaterih vlaknin, vsebuje pa tudi precejšnje količine vitamina B in K. Poleg tega ima v sebi tudi alicin zaradi katerega ima protiglivične in protivirusne lastnosti. Ker pa čebula vsebuje tudi veliko žvepla blagodejno vpliva tudi na jetra in delovanje aminokislin v možganih in živčnem sistemu.

- Oglas -

Cvetača

Ta vsebuje veliko folne kisline, ki krepi kostno tkivo, izboljšuje zdravje krvnih žil in je odličen borec v boju proti raku. Preostale izjemne snovi, ki jih vsebuje pa prispevajo k temu, da cvetača:

  • izboljšuje zdravje srca,
  • deluje protivnetno,
  • izboljšuje delovanje možganov,
  • pomaga pri razstrupljanju telesa,
  • izboljšuje delovanje prebavnega sistema.

Več o cvetači si preberite tukaj.

Gobe

Poleg tega, da so izjemno okusne so tudi zelo hranljive. Imajo namreč nizko število kalorij, ne vsebujejo glutena poleg tega pa blagodejno znižujejo nivo holesterola. Bogate so tudi s snovmi kot so natrij, kalij, selen ter vitaminoma E in B3. Smo omenili, da pomagajo tudi pri izgubi telesne teže? Seveda pa z gobami ne smemo pretiravati. Preberite si tudi nekaj nasvetov za nabiranje gob.

Krompir

Kljub temu, da se ga večina v današnjem času izogiba, temu nebi smelo biti tako. Morda res vsebuje ogljikove hidrate a to še nebi smel biti razlog, da ga popolnoma prenehamo uživati. V zmernih količinah lahko našemu telesu doprinese mnogo koristnih snovi kot sta denimo vitamin C, B6 in magnezij in kalij.

.

NAJNOVEJŠE