Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehrana8 prednosti kvinoje, žita prihodnosti

8 prednosti kvinoje, žita prihodnosti

MORDA VAS ZANIMA

Izvor kvinoje sega daleč nazaj, ko so Inki pred štiri tisoč leti spoznali, da so zrna kvinoje primerna za prehrano ljudi. Inki so namreč verjeli, da kvinoja povečuje vzdržljivost njihovih bojevnikov, znana pa je tudi kot »žito prihodnosti«. O kvinoji in njenih koristih smo že veliko napisali, tokrat pa na kratko o njenih prednostih.

- Oglas -

Kvinoja in njene prednosti

  1. Kvinoja je eno izmed beljakovinsko najbolj bogatih živil, ki jih lahko jemo. Vsebuje popolne beljakovine, ki imajo vseh devet esencialnih aminokislin.
  2. Kvinoja vsebuje dvakrat toliko vlaknin, kot večina drugih zrn. Vlakna so znana za lajšanje problemov z zaprtjem in prav tako pomagajo pri preprečevanju bolezni srca, sladkorne bolezni in zmanjšujejo krvni tlak, kajti vlakna znižujejo raven holesterola in ravni glukoze v krvi.
  3. Z uživanjem kvinoje lahko zmanjšate tveganje za nastanek hemeroidov, poleg tega je tudi nasitna in po njej niste hitro lačni.
  4. Kvinoja vsebuje železo, ki pomaga ohranjati naše rdeče krvne celice zdrave in je osnova za tvorbo hemoglobina. Železo prenaša kisik iz ene celice v drugo in kasneje v mišice, da se lahko krčijo. Železo povečuje tudi delovanje možganov, saj možgani porabijo 20% kisika v krvi.
  5. Kvinoja vsebuje lizin, ki je zaslužen za obnovo tkiva ter je pomemben pri njegovi rasti.
  6. Kvinoja je bogata z magnezijem, ki pomaga sprostiti krvne žile in s tem lajša migrene. Magnezij lahko zmanjša diabetes tipa 2. Poleg tega magnezij sodeluje pri prenosu živčnih impulzov, regulaciji telesne temperature, razstrupljanju, proizvodnji energije in rasti kosti ter zob.
  7. Kvinoja ima veliko riboflavina, B2, ki izboljšuje energijo metabolizma v možganih in mišičnih celicah in pomaga ustvariti ustrezno proizvodnjo energije v celicah.
  8. Kvinoja ima visoko vsebnost mangana, ki je antioksidant in pomaga preprečevati poškodbe mitohondrijev med proizvodnjo energije, kakor tudi pri zaščiti rdečih krvnih celic pred poškodbami.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×