Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Dom & energija3 rastline za v vašo spalnico in boljše spanje

3 rastline za v vašo spalnico in boljše spanje

MORDA VAS ZANIMA

Da so problemi s spancem postali dobro znani že marsikomu od nas, ni nič nenavadnega. Nekateri poizkušajo z raznimi tehnikami sproščanja, bananinimi čaji, a še vedno nič ne pomaga. Če ste tudi vi poizkusili že marsikaj, je ta članek naravnost za vas.

- Oglas -

Mati Narava ima številne ase v rokavu in rešitve pri raznovrstnih težavah ter se sprašujemo kako bi bilo, če bi imeli del narave v svojem domu in bi tako bil naš spanec boljši. Tudi NASA je pred kratkim izvedla študije o pomirjujočem in čistilnem učinku rastlin na okolje.

Ena izmed rešitev je, da si prinesete v svoje domovanje kar rastline, ki imajo veliko dobrodejnih koristi: boljša kakovost zraka, zmanjševanje stresa, manjša anksioznost, boljši vonj, blagodejno počutje, preprečujejo bolezni in vročino, pospešujejo razpoloženje in delovanje možganov. Preberite si katere rastline se priporočajo, da jih gojite v vašem domu.

Preverite, katera rastlina je najbolj primerna za vas. Kliknite na številke spodaj, da se vam odprejo posamezni sklopi strani.

ALOJA

Aloe vera

V lončku posajeno alojo ali dve lahko gojite na vsaki okenski polici, gojenje pa ni pretežko in uspeva tudi če jo malce zanemarjamo, saj ne potrebuje veliko vode. Alojo poznamo tudi, kot »rastlino nesmrtnosti«. Pozorni moramo biti le na to, da je ne izpostavljamo temperaturam nižjim od 5 stopinj. Raziskave so pokazale, da aloja ponoči oddaja veliko kisika, povečana oskrba s kisikom ponoči pa izboljšuje kakovost spanja.

SIVKA

Sivka

- Oglas -

Sivka je vsem znana kot blago pomirjevalo, vendar jo navadno ljudje uporabljajo le v obliki eteričnega olja. Ste kdaj pomislili, da jo lahko posadite v lonček in bo uspevala kar v vašem domu? Sivka namreč v vseh oblikah pomaga zmanjševati stres in ankisoznost, upočasni srčni utrip, izboljša spanec in celo pomaga pri zmanjševanju joka pri dojenčkih.

JASMIN

Jasmin

Jasmin je eksotična rastlina, čigar vonj dokazano izboljšuje kakovost spanca, kot tudi boljšo budnost in zbranost naslednji dan. Študije izvedene v Združenih državah so pokazale, da so ljudje veliko boljše zaspali v prostorih z jasminom.

Mnogo ljudi se ne zaveda pomena čistega in kakovostnega zraka na kakovost njihovega spanca. Plesni in drugi kontaminati v zraku so lahko pomemben dejavnik pri različnih boleznih. Z dodajanjem več sobnih rastlin boste pridobili ne le čistejši zrak, ampak boste morebiti izboljšali simptome, ki vas tarejo že leta. Ne ustavite se pri tem seznamu, saj obstaja veliko rastlin, ki uspevajo v vašem domu. Prijeten spanec!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×