Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energija3 rastline za v vašo spalnico in boljše spanje

3 rastline za v vašo spalnico in boljše spanje

MORDA VAS ZANIMA

Da so problemi s spancem postali dobro znani že marsikomu od nas, ni nič nenavadnega. Nekateri poizkušajo z raznimi tehnikami sproščanja, bananinimi čaji, a še vedno nič ne pomaga. Če ste tudi vi poizkusili že marsikaj, je ta članek naravnost za vas.

- Oglas -

Mati Narava ima številne ase v rokavu in rešitve pri raznovrstnih težavah ter se sprašujemo kako bi bilo, če bi imeli del narave v svojem domu in bi tako bil naš spanec boljši. Tudi NASA je pred kratkim izvedla študije o pomirjujočem in čistilnem učinku rastlin na okolje.

Ena izmed rešitev je, da si prinesete v svoje domovanje kar rastline, ki imajo veliko dobrodejnih koristi: boljša kakovost zraka, zmanjševanje stresa, manjša anksioznost, boljši vonj, blagodejno počutje, preprečujejo bolezni in vročino, pospešujejo razpoloženje in delovanje možganov. Preberite si katere rastline se priporočajo, da jih gojite v vašem domu.

Preverite, katera rastlina je najbolj primerna za vas. Kliknite na številke spodaj, da se vam odprejo posamezni sklopi strani.

ALOJA

Aloe vera

V lončku posajeno alojo ali dve lahko gojite na vsaki okenski polici, gojenje pa ni pretežko in uspeva tudi če jo malce zanemarjamo, saj ne potrebuje veliko vode. Alojo poznamo tudi, kot »rastlino nesmrtnosti«. Pozorni moramo biti le na to, da je ne izpostavljamo temperaturam nižjim od 5 stopinj. Raziskave so pokazale, da aloja ponoči oddaja veliko kisika, povečana oskrba s kisikom ponoči pa izboljšuje kakovost spanja.

SIVKA

Sivka

- Oglas -

Sivka je vsem znana kot blago pomirjevalo, vendar jo navadno ljudje uporabljajo le v obliki eteričnega olja. Ste kdaj pomislili, da jo lahko posadite v lonček in bo uspevala kar v vašem domu? Sivka namreč v vseh oblikah pomaga zmanjševati stres in ankisoznost, upočasni srčni utrip, izboljša spanec in celo pomaga pri zmanjševanju joka pri dojenčkih.

JASMIN

Jasmin

Jasmin je eksotična rastlina, čigar vonj dokazano izboljšuje kakovost spanca, kot tudi boljšo budnost in zbranost naslednji dan. Študije izvedene v Združenih državah so pokazale, da so ljudje veliko boljše zaspali v prostorih z jasminom.

Mnogo ljudi se ne zaveda pomena čistega in kakovostnega zraka na kakovost njihovega spanca. Plesni in drugi kontaminati v zraku so lahko pomemben dejavnik pri različnih boleznih. Z dodajanjem več sobnih rastlin boste pridobili ne le čistejši zrak, ampak boste morebiti izboljšali simptome, ki vas tarejo že leta. Ne ustavite se pri tem seznamu, saj obstaja veliko rastlin, ki uspevajo v vašem domu. Prijeten spanec!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×