0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZnebite se parazitov z naravnimi pripravki

Znebite se parazitov z naravnimi pripravki

MORDA VAS ZANIMA

Ko sem pred leti poglobljeno preučevala problem parazitov v našem organizmu, sem kaj hitro ugotovila, da bo to postala ena najbolj nepriljubljenih tem. Torej nekaj, kar bi vsak z največjim veseljem pometel pod preprogo. Zaradi res občutljive teme se bom v tem pisanju lotila predvsem rešitev, ki vam bodo zagotovo pomagale, če ste se znašli v vlogi gostitelja teh zares neprijetnih in nezaželenih obiskovalcev. Ne bom pa vas obremenjevala s podrobnostmi.

- Oglas -

Najprej razjasnimo – ko govorim o parazitih, mislim na tiste, ki se lahko naseljujejo v naših prebavilih (tiste nevidne in tiste večje, ki si jih nikakor ne želimo videti). In tudi rešitve, ki jih navajam, veljajo predvsem za slednje. Ne glede na to velja omeniti, da je parazitov več vrst in lahko najdejo zatočišče v delih telesa, na katere še pomislili ne bi.

Nekateri posamezniki imajo parazite in tega ne odkrijejo, saj ne trpijo za nobenimi simptomi. Spet drugi pa imajo lahko kar nekaj težav.

Najpogostejše so naslednje:

- Oglas -
  • pogosta utrujenost oz. izčrpanost,
  • zaprtje,
  • driska,
  • bruhanje,
  • pekoča zgaga,
  • mrazenje po telesu,
  • bolečine v trebuhu,
  • izguba apetita ipd.

Kot vidite, so simptomi okužbe s paraziti enaki tistim, za katerimi lahko trpimo ob drugih težavah, zato jih zlahka spregledamo.

Kako sploh pride do tega, da imamo parazite? V večini primerov jih nekako vnesemo v telo, npr. z neumitimi rokami, s hrano, dobimo jih od hišnih ljubljenčkov, majhnih otrok itd.

Parazitom v našem okolju se je praktično nemogoče popolnoma izogniti. Zato je v prvi vrsti smiselno najprej vedeti, kako jih lahko uničimo. Zelo pomembno pa je tudi to, da poskrbimo za življenjski slog in prehrano, ki bosta naše telo naredila neprijazno za katerekoli parazite. In spet smo pri zdravi, uravnoteženi prehrani!

Protiparazitna dieta

Če imamo parazite, moramo seveda poskrbeti za to, da jih uničimo. Obenem se moramo znebiti tudi slabih bakterij in gliv, s katerimi se paraziti hranijo. Vse to seveda ne gre brez ključnega – primerne diete! Če se mislimo zadeve lotiti skrajno resno in želimo čimprejšnji rezultat, pride v poštev dieta, pri kateri popolnoma izločimo vse sladkorje in večino žit.

- Oglas -

Tovrstna prehrana naj tako nekaj časa temelji na obilici zelenjave in primernih količinah zdravih maščob. Če jeste živalske beljakovine, poskrbite za to, da z njimi ne pretiravate, saj lahko zakisate svoj organizem.

Sama zelo zagovarjam rastlinsko, nepredelano prehrano. Če bomo uživali čim več le-te, po možnosti v surovi obliki, bomo v svojem telesu vse bolj ustvarjali okolje, kjer paraziti ne bodo imeli kaj iskati.

Protiparazitna dieta

Iz svoje prehrane izključite naslednje:

Sladkor

Sladkor je hrana za parazite! Zato je nujno, da jim v prvi vrsti odvzamemo sladkor v vseh oblikah! Če imamo resne težave, je na začetku mogoče pametno, da se odpovemo tudi sadju – vsaj tistemu, ki vsebuje precej sladkorja, kislo sadje pa uživamo zelo zmerno.

Sladkor pa ni hrana samo za parazite. Obožujejo ga tudi bakterije in drugi nezaželeni prebivalci našega telesa. Poleg tega sladkor slabi naš imunski sistem in povzroča vnetja. Imate torej ogromno razlogov, da se sladkorju popolnoma odpoveste. Za vedno!

Procesirana hrana

Da procesirana hrana ni zdrava, je jasno že marsikomu. V našem telesu ustvarja okolje, ki ustreza parazitom. Poleg tega slabi imunski sistem, povzroča vnetja, prispeva k razvoju civilizacijskih bolezni ipd.

Pšenica

Pšenica in druga žita, ki vsebujejo gluten, se hitro razgradijo v sladkor in so idealna za hranjenje parazitov. Poleg tega so žita, ki vsebujejo gluten, povezali tudi z nastankom vnetij v črevesju in podobnimi težavami.

Svinjina

Za vse tiste, ki radi uživate meso – ugotovljeno je bilo, da je svinjina visoko kontaminirana s paraziti!

Alkohol

Alkohol slabi imunski sistem in na splošno naš organizem. Če se želimo znebiti parazitov, ne sodi v naš vsakdan.

V svoje obroke v obilju dodajajte živila s spodnjega seznama. Le-teh paraziti zares ne marajo!

Česen in čebula

Oba sta znana po močnem protiparazitnem delovanju, poleg tega pa še spodbujata imunski sistem. To je zdravilo, ki so ga uporabljale že naše babice!

Zelišča

Najboljši protiparazitni učinek imata origano in ingver. Delujeta pa tudi protibakterijsko!

Papaja

Pri težavah s paraziti se najbolj priporoča papajin sok. Seveda nimam v mislih tistega iz tetrapaka, ki je pasteriziran in po možnosti vsebuje tudi sladkor. Če papajinega soka ne morete sami pripraviti, si kupite vsaj svežo ali posušeno papajo. Težko je dobiti zares dobro, svežo papajo. Posušeno pa boste našli v večini ekoloških trgovin.

Kokosovo olje

Kokosovo olje je znano po svojem izjemnem delovanju na zares veliko področjih. V tem primeru velja omeniti, da slovi tudi po tem, da ima protibakterijske in protimikrobne lastnosti. Če imate parazite, ga uporabljajte čim več!

Kokosovo olje

Hrana, bogata s probiotiki

Če imate parazite, so se po vsej verjetnosti naselili v vašem črevesju. Zato je tam nujno narediti red. Živila, bogata s probiotičnimi kulturami (kislo zelje, kisla repa, kefir ipd.), izboljšujejo zdravje našega črevesja in delujejo proti parazitom. Če se vrnem k prvi točki, je kombinacija kislega zelja in česna idealna. Nič pa ne bo narobe, če si boste za nekaj mesecev privoščili kuro s kakovostnim probiotikom.

Bučno olje in bučna semena

Tudi ti dve živili delujeta proti parazitom, zato ju čim več vključujte v svojo prehrano. Bučna semena so namreč med glavnimi živili, ki jih moramo v protiparazitnem programu uživati v izobilju. Potresite jih po solatah in zelenjavi, vmešajte jih v smuti ali pa jih jejte kar tako, za malico.

Pšenični kalčki

Pšeničnih kalčkov ne gre mešati s prej omenjeno pšenico, ki jo uživate v obliki kruha, pekovskega peciva, testenin, sladic itd. Tu je govora o kaljeni pšenici, ki jo pripravite sami doma. Torej: pšenična zrna namakate 24 ur in jih potem kalite še približno 2 dni oziroma toliko časa, da bo kalček dolg približno 2 milimetra. Tovrstno pšenico po malem uživate v surovi obliki. Čisti in razstruplja telo ter ga energetsko podpira.

Prehranska dopolnila

Na trgu obstaja kar nekaj prehranskih dopolnil, ki so zelo učinkovita v boju proti parazitom. Seveda ne gre računati na to, da jih boste uživali, drugih prehranjevalnih navad pa ne bo treba spreminjati. Če izberete katero od prehranskih dopolnil, ga uživajte poleg spremenjenega načina prehranjevanja.

Tinktura črnega oreha

Tinktura črnega oreha je že iz zgodovine znana po protiparazitnem delovanju.

Tinktura pelina

Tudi ta je znana po protiparazitnem delovanju, poleg tega pa podpira še naša prebavila.

Klinčki

Tudi klinčki so znani po tem, da delujejo protiparazitno. Cel klinček vzamemo v usta, kjer ga razdrobimo, počasi prežvečimo in pogoltnemo.

Origano

Zadnje čase se vse bolj promovira čisto eterično olje origana oziroma origanovo olje. Res je, da deluje protiparazitno, vendar zahteva veliko predznanja, saj je izredno močno in si lahko naredimo več škode kot koristi. Torej, imejte v mislih, da to obstaja, vendar ga ne uporabljajte, če se prej ne posvetujete s kvalificiranim strokovnjakom.

Izvleček grenivkinih pečk

Deluje proti parazitom, bakterijam, glivicam, virusom ipd.  

Če se odločate za protiparazitni program, je običajno najbolj priporočljiva kombinacija črnega oreha, pelina in klinčkov. Protokola se držimo 2 tedna. Potem naredimo teden premora in spet vztrajamo 2 tedna. Tinkture dobite pri zeliščarjih, v specializiranih trgovinah, klinčke pa v vsakem supermarketu. Izbirajte ekološke!

 Pri svojih strankah v protiparazitnem programu uporabljam skupaj z dodatki in dieto tudi napravo zapper, ki se parazitov loteva s frekvencami, ki le-tem škodujejo.

Preberite tudi: Paraziti: Očitni in manj očitni znaki notranjih zajedavcev

.

NAJNOVEJŠE