Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Ekologija & okoljeŽivila puščajo ogljični odtis

Živila puščajo ogljični odtis

MORDA VAS ZANIMA

Piškoti in banane, pivo in vino – vse, kar se znajde v našem nakupovalnem vozičku, daje okolju svoj pečat in vsaka stopnja prehranske proizvodne verige, od pridelave in prevoza do skladiščenja in pakiranja, prispeva svoj delež ogljikovega dioksida v ozračje. Če bi vsak Britanec prešel na vegetarijanski ali veganski način prehranjevanja, bi to imelo enak učinek, kot če bi iz prometa vzeli polovico vseh vozil, je dejal profesor Nick Hewitt, ki je s sodelavci preučeval vpliv proizvodnje 61 različnih kategorij živil na izpust toplogrednih plinov.

Nakupovalni voziček
Kakšen ogljični odtis pušča vaš nakup?
- Oglas -

Ocenili so, da količine toplogrednih plinov zaradi živil, ki jih pojedo prebivalci Velike Britanije, ustrezajo 167 milijonom tonam ogljikovega dioksida. K izpustom daleč največ prispevata sveže meso in sir. Ogljični odtis mesa znaša17 kilogramov ogljikovega dioksida na kilogram mesa, sira pa 15 kilogramov. Sledijo predelani mesni izdelki (15 kilogramov), eksotično sadje, zelenjava in gobe, slednji predvsem zaradi ogrevanja v steklenjakih in letalskega prevoza.

H količini toplogrednih plinov naj bi najmanj prispevala lokalno pridelana živila in tista, ki do potrošnikov potujejo z ladjami. Ogljični odtis vina je na primer dva kilograma ogljikovega dioksida na kilogram, še manjši pa je odtis krompirja, jabolk, mleka, kruha in žit.
S spreminjanjem prehranskih navad in ustrezno izbiro živil, ki manj obremenjujejo podnebje, bi lahko zmanjšali količino toplogrednih vplivov, ki nastanejo v kmetijstvu zaradi proizvodnje živil, za približno eno četrtino, je dejal Nick Hewitt.

Prejšnji članekPomagajte si s sivko!
Naslednji članekKomarji potujejo?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×