Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
ŽivaliKomarji potujejo?

Komarji potujejo?

MORDA VAS ZANIMA

Britance je nekoliko prestrašila vest, da so v močvirnih predelih severnega Kenta in južnega Essexa opazili večjo populacijo vrste komarja Culex modestus, ki ga Britanci niso videli že od leta 1945, prisoten pa je v celinski Evropi.

- Oglas -

Komar

Za tega komarja sumijo, da je bil prenašalec virusa Zahodnega Nila v sporadični epidemiji v Sredozemlju. Virus prvotno okuži ptice, s katerih pa lahko okužbo na človeka prenese okuženi komar. Virus Zahodnega Nila je sicer znan kot povzročitelj blagih in asimptomatskih okužb, v redkih primerih pa lahko povzroči tudi hujša obolenja, na primer meningitis in encefalitis. Britanci poskušajo s pomočjo satelitskih posnetkov prepoznati specifični habitat, v katerem se Culex modestus razmnožuje. To vrsto komarja naj bi bilo zelo težko ločiti od ostalih, ki ne prenašajo virusov na človeka.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×