DomovŽivaliKomarji potujejo?

Komarji potujejo?

Britance je nekoliko prestrašila vest, da so v močvirnih predelih severnega Kenta in južnega Essexa opazili večjo populacijo vrste komarja Culex modestus, ki ga Britanci niso videli že od leta 1945, prisoten pa je v celinski Evropi.

- Oglas -

Komar

Za tega komarja sumijo, da je bil prenašalec virusa Zahodnega Nila v sporadični epidemiji v Sredozemlju. Virus prvotno okuži ptice, s katerih pa lahko okužbo na človeka prenese okuženi komar. Virus Zahodnega Nila je sicer znan kot povzročitelj blagih in asimptomatskih okužb, v redkih primerih pa lahko povzroči tudi hujša obolenja, na primer meningitis in encefalitis. Britanci poskušajo s pomočjo satelitskih posnetkov prepoznati specifični habitat, v katerem se Culex modestus razmnožuje. To vrsto komarja naj bi bilo zelo težko ločiti od ostalih, ki ne prenašajo virusov na človeka.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×