0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaŽitarice krepijo moč koncentracije

Žitarice krepijo moč koncentracije

MORDA VAS ZANIMA

Najnovejša raziskava britanskih znanstvenikov je pokazala, da krožnik žitaric za jutranji obrok zadostuje, da obdržite koncentracijo na najvišjem nivoju skozi ves dan.

- Oglas -

ŽitariceLondonski strokovnjaki za prehrano so izvedli raziskavo, v kateri so sodelovali učenci srednjih šol, razdeljeni v dve skupini. V štiridnevni raziskavi je ena skupina dijakov zajtrkovala žitarice, medtem ko so dijaki druge skupine zaužili le napitek, bogat z glukozo, ali pa sploh ni zajtrkovala. Ob koncu raziskave so znanstveniki ugotovili, da je padanje koncentracije pri učencih, ki so konzumirali žitarice, zelo upočasnjeno.

“Ena porcija žitaric za zajtrk zadostuje, da se zadrži koncentracija ves dan, izpuščanje zajtrka pa zmanjšuje spominske sposobnosti in si učenci le stežka zapomnijo snov, ki so jo prebrali, je rekla znanstvenica Katrina Campbell, ki je sodelovala v raziskavi.

Znanstvena raziskava je prav tako dokazala, da so učenci, ki so zajtrkovali žitarice, uspeli celo popraviti svoje ocene pri matematiki, čeprav so bili vse dni, ko je trajala raziskava, izrazito skoncentrirani na vsebino predavanj.

- Oglas -

“Konzumiranje žitaric krepi kognitivne sposobnosti, zato je kar najbolj pomembno, da ne izpuščamo zajtrka, saj se poleg večje zbranosti tudi bolje počutimo in tako lažje prenašamo vsakodnevne napore,” je še povedala Katrina Campbell.

.

NAJNOVEJŠE