Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Ekologija & okoljePrvo hibridno vozilo za čiščenje cest

Prvo hibridno vozilo za čiščenje cest

MORDA VAS ZANIMA

Predstavili prvo vozilo za čiščenje cest, ki ima nizko porabo in uporablja električne motorje za zmanjšanje obremenjenosti dizelskega motorja.
Hibridno voziloAllianz 4000 je hibridno vozilo s 6,7 litrskim dizelskim motorjem z učinkovitejšo porabo goriva. Vozilo lahko doseže najvišjo hitrost 96 km/h, kar pa je za čiščenje cest več kot dovolj. Vgrajeni ima dve 12 voltni li-ion bateriji ozriroma akumulatorja in sistem za električni pogon, ki omogoča prihranek dizelskega goriva za kar 45 %.

- Oglas -

Poleg znižane porabe se s tem ustvari tudi manj emisij, kar pripomore k čistejšemu zraku v mestih. Prepričani smo, da bomo v kratkem videli še več podobnih rešitev.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×