Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravilne rastlineZelišča, ki lahko odženejo nadležne insekte

Zelišča, ki lahko odženejo nadležne insekte

MORDA VAS ZANIMA

Nekateri ljudje so pravi magnet za različne insekte, kar jim lahko v toplejših mesecih povzroča ogromno težav. Če mednje sodite tudi sami, je zagotovo dobro, da poznate različne možnosti, ki so vam na voljo pri zaščiti pred insekti, kot so komarji, muhe in podobno.

- Oglas -

Poleg sredstev za odganjanje insektov, ki pogosto vsebujejo tudi potencialno nevarne snovi za vaše zdravje, obstaja tudi kar nekaj naravnih rešitev za vaše težave. Ena od njih je ta, da na svojem vrtu zasadite zelišča, ki so znane po tem, da odganjajo različne vrste insektov. Iz teh zelišč pa lahko nato pripravite tudi lastno sredstvo za zaščito pred insekti, ki bo povsem naravno, zato ne bo predstavljalo nevarnosti za zdravje.

Zelišča ki odganjajo insekte

Zasaditev zelišč, ki odganjajo insekte, sicer ne bo zagotovila popolne zaščite, a lahko pomembno prispeva k temu, da boste vsaj v okolici svojega doma zaščiteni precej bolje kot doslej. Seveda pa so lahko ta zelišča uporabna tudi za marsikaj drugega …

Bazilika

Bazilika je lahko zelo uspešna pri odganjanju muh in komarjev, uporabite pa jo lahko tudi kot začimbo v mnogih jedeh (še posebej dobro se obnese v kombinaciji s paradižnikom). Iz sveže bazilike je mogoče pripraviti tudi sredstvo za zaščito pred insekti. Potrebovali boste 100 gramov sveže bazilike in 100 mililitrov vode. Vodo zavrite in jo prelijte po listih. Počakajte nekaj ur, nato pa liste odstranite in tekočini dodajte 100 mililitrov vodke. Shranjujte v hladilniku in se popršite z mešanico vsakič, ko se nameravate odpraviti v naravo. Pazite le, da sredstvo ne pride v stik z vašimi očmi, nosom ali usti.

Sivka

- Oglas -

S pomočjo sivke lahko odženete vešče, obenem pa tudi komarje, muhe in druge insekte. Medtem ko je ljudem načeloma všeč vonj sivke, pa se insekti s tem ne bi strinjali. Sivko lahko posadite na svojem vrtu, posušene šope pa je dobro namestiti tudi v različnih prostorih vašega doma. To vam bo koristilo tudi v primeru, da imate težave z nespečnostjo.

Limonina trava

Kadar vam težave povzročajo predvsem komarji, je lahko še posebej koristna limonina trava. To je povezano predvsem z naravnimi olji, ki jih najdemo v rastlini. V trgovinah  boste tako morda opazili tudi sveče z vonjem limonine trave, ki so namenjene odganjanju komarjev. Limonini travi ustrezajo predvsem sončne lege, kar je dobro upoštevati pri načrtovanju razporeditve rastlin na vrtu. Limonina trava pa je seveda zelo uporabna tudi pri kulinaričnih ustvarjanjih, ne le za odganjanje komarjev v toplejših mesecih.

Meta

Tudi meta je znana po tem, da vas lahko obvaruje pred nadležnimi komarji. Najbolje jo je sicer posaditi v lonec, ne na vrt, saj se lahko sicer pretirano razraste. Meta, posajena v loncih, ki jih boste namestili v okolico vašega doma, bo odganjala komarje, medtem ko boste lahko sami uživali v kozarcu osvežujočega in pomirjajočega metinega napitka.

Rožmarin

Še eno izmed zelišč, ki bo poskrbelo za to, da se komarji ne bodo preveč približali vašemu domu, je rožmarin. Poleg tega pa lahko rožmarin odžene tudi mnoge druge insekte, ki bi sicer ogrozili zelenjavo, zato je to zelišče, ki ga je vsekakor dobro imeti na vrtu. Rožmarin je lahko tudi lep okras, seveda pa ne sme manjkati niti v vaši kuhinji.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×