0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZdrava čokoladna krema s kokosovim mlekom in cimetom

Zdrava čokoladna krema s kokosovim mlekom in cimetom

MORDA VAS ZANIMA

Danes bomo z vami delili recept za čokoladno kremo, ki si jo lahko privoščite brez kančka slabe vesti. Poleg tega, da ne vsebuje škodljivih sladkorjev, je primerna tudi za tiste, ki so alergični na laktozo, saj ne vsebuje kravjega mleka.

- Oglas -

Kokosovo mleko

Kokosovo mleko ni samo veganska različica kravjega, saj kravjega prekaša tudi po svoji hranilni vrednosti. Vsebuje namreč več vitamina B3, železo in baker, ki so bistvenega pomena za proizvodnjo kortizola in za krepitev imunskega sistema. Poleg tega kokosovo mleko vsebuje tudi magnezij, ki pospešuje prekrvavitev in sprošča mišice, izboljšuje prebavo in zmanjšuje razna vnetja po telesu. Maščoba, ki jo vsebuje kokos, je za nas zelo zdrava in pripomore k dobremu počutju.

Čokoladna krema

Kakav v prahu

Kakav, glavna sestavina čokolade, ne redi. Redijo namreč sladkorji, ki so spremljevalci kakava v čokoladah, kupljenih v trgovini. Nemalokrat se zgodi, da je sladkorja v kakšni čokoladi celo več od kakava. Kakavova zrna so sicer zakladnica zdravja, saj vsebujejo minerale, med drugim kalcij in kalij, poleg tega je v njih ogromno antioksidantov, ki preprečujejo nastanek različnih oblik raka in zmanjšujejo tveganje za bolezni srca, nenazadnje pa kakav dokazano deluje tudi antidepresivno.

- Oglas -

Stevija

Stevija je rastlina, ki izvira iz Južne Amerike, zelo dobro uspeva pa tudi na naših vrtovih, kjer se zadnja leta vse pogosteje pojavlja. Za razliko od navadnega belega sladkorja je stevija naravno sladilo, ki ne redi, poleg tega pa ima številne koristi za naše zdravje in dobro počutje. Stevija dokazano znižuje visok krvni tlak, znižuje raven sladkorja v krvi in preprečuje nastanek sladkorne bolezni, pomaga pri preprečevanju bolezni srca, deluje pa tudi protivnetno.

Potrebujemo:

  • pol skodelice kakava v prahu,
  • 200 ml kokosovega mleka brez dodatkov,
  • žlico sladila iz stevije (steviozida),
  • ščepec cimeta.

Sestavine zmešajte v mešalniku in postavite za eno uro v zamrzovalnik. Če pri roki nimate stevije, lahko uporabite tudi kokosov sladkor, trsni sladkor ali med. Pa dober tek!

NAJNOVEJŠE