Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Lepota & kozmetikaBodi dišeča in zdrava tudi tam spodaj

Bodi dišeča in zdrava tudi tam spodaj

MORDA VAS ZANIMA

Mislite, da govorimo o vas, ženske? Ne, o vaših spodnjih prijateljicah. Vsaka od vas ima drugačno nego in drugačen vonj, čas je, da razjasnimo določene zakone.

- Oglas -

Če ste ugotovili, da se okoli vagine vije neprijeten vonj, je možno, da ste naredili nekaj narobe oziroma, da se v vas dogaja nekaj, kar ni normalno stanje. Kaj storiti? Kako naj bo videti nega vagine?

Dišeča in zdrava

Higiena

Osnova nege je redno tuširanje. Privoščite si vsaj en tuš na dan, saj bo to odpravilo znoj in bakterije, ki so se nabrale v nožnici čez dan. Pri tem uporabljajte naravno milo brez dodatnih dišav in umetnih snovi. Industrijski geli za tuširanje porušijo vaše ravnovesje. Pri nanosu mila ne pretiravajte in si ga ne zlivajte v notranjost.

Pomemben je prav tako lubrifikant, ki ga uporabljate. Naj ne bo odišavljen. Njegova osnova naj bo vodna ali iz silikona. Bodite previdni tudi z losjonom za telo, saj ni nujno, da si zunanji del nožnice namažete s kremo.

- Oglas -

Vaše spodnje perilo naj bo bombažno in naj diha. Pretirano vlažno okolje povzroči kopičenje bakterij. Iz tega razloga naj perilo ne bo preozko. Prosimo vas, da hlačke zamenjate na največ 24 ur.

Če uporabljate osvežilne robčke, preverite njihovo etiketo in vsebino robčkov. Če so vagini resnično prijazni, jih lahko uporabljate, vendar ne prepogosto.

Hrana

Jejte zdravo hrano. Ravnovesje lahko poruši hrana, ki temelji na sladkorju in beli moki. Morda bi bilo dobro, da se pri ginekologu pozanimate o morebitni nadlogi kandidi. Glivice ne marajo sveže zelenjave in svežega sadja, zato ju imejte v izobilju. Priporočamo vam uživanje probiotikov kot so jogurti, saj le-ti ohranjajo naravno pH vrednost. Nekatere ženske redno uživajo ananas, saj naj bi polepšal vonj njihovih spodnjih prijateljic.

Bodite previdne

Morate se zavedati vseh možnih okoliščin okužb. Močen vonj je lahko posledica seksa, spolno prenosljive bolezni ali virusa. Bodite previdne, zaščitite se. Po spolnem odnosu se nujno umijte.Tujki v vagini spremenijo njen pH in njene lastnosti. Ne puščajte tamponov predolgo noter, saj lahko pride do zelo hudih posledic. Tangice so morda moderne, ampak načeloma škodujejo vaginalnemu zdravju, zato jih poskusite uporabljati čim manj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×