0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPrhljaj: Kako ga učinkovito odpraviti

Prhljaj: Kako ga učinkovito odpraviti

MORDA VAS ZANIMA

Prhljaj je zoprna reč, ki se pojavi, ko se odmrle kožne celice na lasišču luščijo precej hitreje kot bi se mogle. Kako si pomagati?

- Oglas -

Prhljaj ni le neestetski, temveč je tudi zelo moteč, saj srbi. Povzroča ga glivica, ki je načeloma popolnoma neškodljiva. Prisotna je pri vseh ljudeh, a včasih se zgodi, da se razširi in takrat se koža obnavlja prehitro.

Prhljaj je za marsikoga nepremagljiva nadloga

Z nego las naredite veliko. Uporabljajte šampone, ki so namenjeni temu. Običajno vsebujejo cink, selen, salicilno kislino ali ketokonzol. Če so težave res hude, si umijte lase vsak dan. Veliko lahko naredite za lase tudi s hrano. Izogibajte se sladkorja, saj s tem hranite zgoraj omenjeno glivico. V družino sladkorjev uvrščamo tudi sladko sadje, zato le previdno. Poskusite se izogniti kavi. Pojejte čim več zelenjave.

Uspešen bojevnik proti prhljaju pa je jabolčni kis. Nanesite ga na lasišče in ga tam pustite nekaj ur, lahko tudi če noč. Zjutraj si operite lase z blagim šamponom. To ponovite večkrat v enem tednu in razlika bo opazna. Kis prekrvavi lasišče in se bori z glivicami. Če ne prenesete vonja kisa, poskusite z vsaj 20-minutno masko.

- Oglas -

Če prhljaj spremlja izsušeno lasišče, vam bo pomagalo olivno olje, če ga spremlja mastno lasišče, pa uporabite za piling kar sodo bikarbono.

.

NAJNOVEJŠE