Zakaj se je dobro izogibati predpripravljeni zelenjavi?

    Po koncu dolgega dneva je vsekakor nadvse priročno, če kupite že narezano in pripravljeno zelenjavo, ki vam skrajša kuhanje večerje. Vendar pa ta zelenjava le ni tako dobra, kot se zdi na prvi pogled.
    Zelenjava

    Predpripravljena zelenjava zvišuje stopnjo CO2

    Za samo pripravo takšne zelenjave je potrebna dodatna embalaža, razvoz, sam proces razreza, … za kar pa je seveda potrebna energija in še marsikaj. Poleg tega pa je takšna zelenjava oprana z več kemikalijami, saj je naj bi še enkrat prali doma.

    Ni rečeno, da je takšna zelenjava dejansko čista

    V naprej pripravljena in tako shranjena zelenjava veliko prej razvije v sebi sebi nevarne patogene, ki lahko povzročijo zdravstvene probleme. Sam problem patogenov pa nastane zaradi rezalne mize, na kateri obdelujejo več različne zelenjave, kjer se lahko mikroorganizmi prenašajo iz ene na drugo stvar.

    Takšna zelenjava je dražja

    Dejstvo je, da če bo nekdo drug opravil naše delo in nam narezal in pripravil zelenjavo, da bo za to potrebno tudi dodatno plačati.

    Ta zelenjava ni tako zdrava kot sveža zelenjava

    Rezanje zelenjave uniči stene celic in tako ustavi pretok vitamina C, foliata in beta karotena skozi zelenjavo. Zato dalj časa, ko je preteklo od razreza, več hranilnih snovi je takšna zelenjava izgubila.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte

    1 komentar

    1. To kar ste napisali v tem članku so navadne laži. Vse kar drži je to da je cena teh izdelov višja, saj je tu vloženega veliko ročnega dela. Vsa zelenjava se pere samo z navadno vodo in se ne dodaja kemikalij. Bolj kot o zdravju je tu na mestu vprašanje od kot prihaja na naše krožnike; kitajski česen in še…..

    Comments are closed.