Zdravje & prehranaZakaj se je dobro izogibati predpripravljeni zelenjavi?

Zakaj se je dobro izogibati predpripravljeni zelenjavi?

MORDA VAS ZANIMA

Po koncu dolgega dneva je vsekakor nadvse priročno, če kupite že narezano in pripravljeno zelenjavo, ki vam skrajša kuhanje večerje. Vendar pa ta zelenjava le ni tako dobra, kot se zdi na prvi pogled.
Zelenjava

Predpripravljena zelenjava zvišuje stopnjo CO2

- Oglas -

Za samo pripravo takšne zelenjave je potrebna dodatna embalaža, razvoz, sam proces razreza, … za kar pa je seveda potrebna energija in še marsikaj. Poleg tega pa je takšna zelenjava oprana z več kemikalijami, saj je naj bi še enkrat prali doma.

Ni rečeno, da je takšna zelenjava dejansko čista

V naprej pripravljena in tako shranjena zelenjava veliko prej razvije v sebi sebi nevarne patogene, ki lahko povzročijo zdravstvene probleme. Sam problem patogenov pa nastane zaradi rezalne mize, na kateri obdelujejo več različne zelenjave, kjer se lahko mikroorganizmi prenašajo iz ene na drugo stvar.

Takšna zelenjava je dražja

Dejstvo je, da če bo nekdo drug opravil naše delo in nam narezal in pripravil zelenjavo, da bo za to potrebno tudi dodatno plačati.

Ta zelenjava ni tako zdrava kot sveža zelenjava

Rezanje zelenjave uniči stene celic in tako ustavi pretok vitamina C, foliata in beta karotena skozi zelenjavo. Zato dalj časa, ko je preteklo od razreza, več hranilnih snovi je takšna zelenjava izgubila.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×