Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaNevarnosti pokovke iz mikrovalovne pečice

Nevarnosti pokovke iz mikrovalovne pečice

MORDA VAS ZANIMA

Poletje se počasi zaključuje in bližajo se hladnejši večeri in preživljanje časa ob gledanju filmov, pri tem pa seveda ne sme manjkati pokovka.
Pokovka, kokiceSicer je to boljša alternativa, kot pa ostale sladkarije in prigrizki, vendar pa tudi pokovka skriva v sebi svojo temno stran.

- Oglas -

Po nekaterih podatkih sodeč, naj bi se premaz na notranji strani vrečk med segrevanjem počasi razgrajeval v pokovko. Pri tem se tako sprosti v njih kemikalija im. perfluorooktanojska substanca (PFOA). Ta spojina med drugim povzroča rakava obolenja, če je zaužita v zadostnih količinah.

Druga potencialna nevarnost glede pokovke pa je diacetil, ki se uporablja za dodajanje okusa maslu. Obstajala pa bi naj tudi bolezen pljuč delavcev v proizvodnji pokovke – bronhiolitis obliterans, za katero trpijo delavci v tovarnah kjer pridelujejo pokovko.

Se še spomnete, kako smo včasih delali pokovko v posodi? To je vsekakor najboljši način, kako jo zaužiti na čim  čim bolj zdrav način. V lonec s pokrovom dodate 3 žlice olja, ki ga segrejete na srednji temperaturi. Nato pa v lonec stresete semena pokovke (približno 1/3 skodelice) in vse skupaj pokrijete.

Med pokanjem posodo stresajte, ko pa slišite, da so le-te nehale pokati, pa veste, da so pripravljene. Vse skupaj nato stresite v večjo posodo in posolite po želji.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×