0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNevarnosti pokovke iz mikrovalovne pečice

Nevarnosti pokovke iz mikrovalovne pečice

MORDA VAS ZANIMA

Poletje se počasi zaključuje in bližajo se hladnejši večeri in preživljanje časa ob gledanju filmov, pri tem pa seveda ne sme manjkati pokovka.
Pokovka, kokiceSicer je to boljša alternativa, kot pa ostale sladkarije in prigrizki, vendar pa tudi pokovka skriva v sebi svojo temno stran.

- Oglas -

Po nekaterih podatkih sodeč, naj bi se premaz na notranji strani vrečk med segrevanjem počasi razgrajeval v pokovko. Pri tem se tako sprosti v njih kemikalija im. perfluorooktanojska substanca (PFOA). Ta spojina med drugim povzroča rakava obolenja, če je zaužita v zadostnih količinah.

Druga potencialna nevarnost glede pokovke pa je diacetil, ki se uporablja za dodajanje okusa maslu. Obstajala pa bi naj tudi bolezen pljuč delavcev v proizvodnji pokovke – bronhiolitis obliterans, za katero trpijo delavci v tovarnah kjer pridelujejo pokovko.

Se še spomnete, kako smo včasih delali pokovko v posodi? To je vsekakor najboljši način, kako jo zaužiti na čim  čim bolj zdrav način. V lonec s pokrovom dodate 3 žlice olja, ki ga segrejete na srednji temperaturi. Nato pa v lonec stresete semena pokovke (približno 1/3 skodelice) in vse skupaj pokrijete.

- Oglas -

Med pokanjem posodo stresajte, ko pa slišite, da so le-te nehale pokati, pa veste, da so pripravljene. Vse skupaj nato stresite v večjo posodo in posolite po želji.

.

NAJNOVEJŠE