Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaNevarnosti pokovke iz mikrovalovne pečice

Nevarnosti pokovke iz mikrovalovne pečice

MORDA VAS ZANIMA

Poletje se počasi zaključuje in bližajo se hladnejši večeri in preživljanje časa ob gledanju filmov, pri tem pa seveda ne sme manjkati pokovka.
Pokovka, kokiceSicer je to boljša alternativa, kot pa ostale sladkarije in prigrizki, vendar pa tudi pokovka skriva v sebi svojo temno stran.

- Oglas -

Po nekaterih podatkih sodeč, naj bi se premaz na notranji strani vrečk med segrevanjem počasi razgrajeval v pokovko. Pri tem se tako sprosti v njih kemikalija im. perfluorooktanojska substanca (PFOA). Ta spojina med drugim povzroča rakava obolenja, če je zaužita v zadostnih količinah.

Druga potencialna nevarnost glede pokovke pa je diacetil, ki se uporablja za dodajanje okusa maslu. Obstajala pa bi naj tudi bolezen pljuč delavcev v proizvodnji pokovke – bronhiolitis obliterans, za katero trpijo delavci v tovarnah kjer pridelujejo pokovko.

Se še spomnete, kako smo včasih delali pokovko v posodi? To je vsekakor najboljši način, kako jo zaužiti na čim  čim bolj zdrav način. V lonec s pokrovom dodate 3 žlice olja, ki ga segrejete na srednji temperaturi. Nato pa v lonec stresete semena pokovke (približno 1/3 skodelice) in vse skupaj pokrijete.

Med pokanjem posodo stresajte, ko pa slišite, da so le-te nehale pokati, pa veste, da so pripravljene. Vse skupaj nato stresite v večjo posodo in posolite po želji.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×