Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeLedeniško jezero pod Mont Blancom ogroža življenja

Ledeniško jezero pod Mont Blancom ogroža življenja

MORDA VAS ZANIMA

Francoski inženirji so začeli z izčrpavanjem večjega jezera pod alpskim ledenikom Mont Blanc, da bi preprečili ponovne poplave, ki so ubile 175 ljudi pred več kot 100 leti.
Ledenik Tete Rousse, Mont BlancStrokovnjaki so začeli vrtati v ledenik, da bi lahko izčrpali več kot 65.000 kubičnih metrov vode, ki se je ujela pod ledenikom Tete Rousse. Ta številka je primerljiva s količino vode v 26 olimpijskih bazenih.

- Oglas -

Leta 1892 se je namreč zgodila strašna poplava, ki jo je povzročila voda, ki se je sprostila iz ledeniškega jezera in poplavila dolino Saint Gervais, pri tem pa je življenje izgubilo 175 ljudi.

Omenjeni ledenik pa je prav tako ena izmed najbolj priljubljenih lokacij za plezalce, ki preko njega plezajo na Mont Blanc. To pot so sicer zaprli že marca, hkrati pa so namestili tudi alarm, ki bi prebivalce okoliških vasi opozoril na pribižajočo se poplavo 10 do 30 minut pred samim udarom vode.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×