Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeLedeniško jezero pod Mont Blancom ogroža življenja

Ledeniško jezero pod Mont Blancom ogroža življenja

MORDA VAS ZANIMA

Francoski inženirji so začeli z izčrpavanjem večjega jezera pod alpskim ledenikom Mont Blanc, da bi preprečili ponovne poplave, ki so ubile 175 ljudi pred več kot 100 leti.
Ledenik Tete Rousse, Mont BlancStrokovnjaki so začeli vrtati v ledenik, da bi lahko izčrpali več kot 65.000 kubičnih metrov vode, ki se je ujela pod ledenikom Tete Rousse. Ta številka je primerljiva s količino vode v 26 olimpijskih bazenih.

- Oglas -

Leta 1892 se je namreč zgodila strašna poplava, ki jo je povzročila voda, ki se je sprostila iz ledeniškega jezera in poplavila dolino Saint Gervais, pri tem pa je življenje izgubilo 175 ljudi.

Omenjeni ledenik pa je prav tako ena izmed najbolj priljubljenih lokacij za plezalce, ki preko njega plezajo na Mont Blanc. To pot so sicer zaprli že marca, hkrati pa so namestili tudi alarm, ki bi prebivalce okoliških vasi opozoril na pribižajočo se poplavo 10 do 30 minut pred samim udarom vode.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×