fbpx
Domov Živali Z eksplozivom ubili kita

Z eksplozivom ubili kita

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Avstralske oblasti so uporabile eksploziv, da so razstrelile bolnega kita grbavca, ki je obtičal na obali blizu Pertha.
KitKit je obtičal na plaži v Albanyu, kar je približno 380 km južno od Pertha. Po večih neuspelih poskusih, da bi vrnili mladega kita nazaj v morje, se je ministrstvo za okolje in opazovanje odločilo, da pusti kita, da le-ta umre naravne smrti.

Vendar pa je okrožni vodja ministrstva, Mike Shepherd izjavil, da se je kit premaknil v takšen položaj na obali, kjer bi ga lahko stabilizirali in mu olajšali smrt z evtanazijo. Glede na to, da je bila žival prevelika, da bi jo kar ustrelili ali uporabili injekcijo, so se odločili, da bodo uporabili eksploziv.

Čeprav se to sliši grozno, pa je v skladu z vsemi zakoni, saj je dovoljeno uporabiti eksploziv kot vrsto usmrtitve, če je žival večja od 8 metrov.

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×