Z eksplozivom ubili kita

  Avstralske oblasti so uporabile eksploziv, da so razstrelile bolnega kita grbavca, ki je obtičal na obali blizu Pertha.
  KitKit je obtičal na plaži v Albanyu, kar je približno 380 km južno od Pertha. Po večih neuspelih poskusih, da bi vrnili mladega kita nazaj v morje, se je ministrstvo za okolje in opazovanje odločilo, da pusti kita, da le-ta umre naravne smrti.

  Vendar pa je okrožni vodja ministrstva, Mike Shepherd izjavil, da se je kit premaknil v takšen položaj na obali, kjer bi ga lahko stabilizirali in mu olajšali smrt z evtanazijo. Glede na to, da je bila žival prevelika, da bi jo kar ustrelili ali uporabili injekcijo, so se odločili, da bodo uporabili eksploziv.

  Čeprav se to sliši grozno, pa je v skladu z vsemi zakoni, saj je dovoljeno uporabiti eksploziv kot vrsto usmrtitve, če je žival večja od 8 metrov.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  4 KOMENTARJI

  1. V takih primerih pogosto kita razstrelijo. Če je možno pa ga odvlečejo na odprto morje in pustijo naravi, da naredi svoje. Vendar žal to pogosto (menda) ni možno..

  2. a nene niso je imel mislim lahko bi ga vsaj nazaj v morje potisnal ali mu dali inekcijo da bi umrl ne ?? haloo?? še za inekcijo jim je težko dati denar??

  Comments are closed.