To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravje & prehranaZakaj pride do zastajanja prekomernih količin vode v telesu?

Zakaj pride do zastajanja prekomernih količin vode v telesu?

MORDA VAS ZANIMA

Prekomerno kopičenje tekočine v telesu je težava, s katero se sooča veliko ljudi. Najpogosteje se odrazi na predelu gležnjev, stopal, dlani in trebuha. V mnogih primerih je zastajanje posledica nepravilnega delovanja ledvic, saj so prav ledvice močno odgovorne za uravnavanje telesnih tekočin. Vendar pa obstaja tudi mnogo drugih razlogov za tovrstne težave …

- Oglas -

Zastajanje vode v telesu

Visoke temperature in neugodni pogoji na delovnem mestu

Eden od možnih vzrokov za zastajanje vode v telesu je izpostavljenost zelo visokim temperaturam. Težave pa imajo zelo pogosto tudi ljudje, ki opravljajo določene poklice. V mislih imamo predvsem delovna mesta, kjer je skorajda neizogibno, da morate dlje časa stati na mestu. Do povečanega zastajanja vode lahko na primer pride tudi med daljšimi potovanji. Tako so težave pogostejše tudi pri tistih, ki zelo pogosto potujejo.

Slabe vsakodnevne navade

Na mnoge dejavnike, ki povzročajo prekomerno zastajanje vode v telesu, nimate neposrednega vpliva. Mnogokrat pa je to tudi odraz naših slabih vsakodnevnih navad. Do težav s kopičenjem vode tako pogosto prihaja zaradi prevelikega vnosa soli, pri čemer je problematičen predvsem natrij, ki lahko v prekomernih količinah negativno vpliva na proces uravnavanja tekočin v telesu. Za zastajanje pa je lahko krivo tudi pomanjkanje fizične aktivnosti.

Spremembe hormonskega ravnovesja in različne bolezni

Ženske pogosto opažajo prekomerno zastajanje tekočine med menstruacijo, zaradi spremenjenih količin hormonov v telesu pa je težava zelo pogosta tudi pri nosečnicah, ki imajo tako večkrat otečene gležnje, stopala ipd. Kot že omenjeno, je zastajanje tekočin, ki se odrazi v obliki edemov, velikokrat tudi simptom ledvičnih bolezni. Krive so lahko tudi težave s srcem, simptom pa je pogost tudi pri cirozi.

Stranski učinek jemanja nekaterih zdravil

- Oglas -

Medtem ko jemljemo zdravila za odpravo ali lajšanje določenih težav, se lahko žal pojavijo druge. Ena takšnih, ki velja za dokaj pogost nezaželen stranski učinek, je tudi prekomerno zastajanje vode. Značilno je za različne vrste zdravil, med drugim tudi za tista, ki se pogosto predpisujejo diabetikom, in za nekatera protivnetna zdravila.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×