Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energijaIzkoristite pozitivne učinke kuhinjskih »odpadkov«

Izkoristite pozitivne učinke kuhinjskih »odpadkov«

MORDA VAS ZANIMA

Pri različnih vrstah sadja in zelenjave nam na koncu ostane precej odpadkov, ki jih običajno zavržemo. Vendar pa se v teh navideznih odpadkih pogosto skriva ogromno koristnih snovi, zato so lahko še vedno zelo uporabni. Vsaka vrsta prinaša specifične pozitivne učinke, ki jih je vsekakor vredno izkoristiti …

- Oglas -

Kuhinjski odpadki

Bananini olupki za zalivanje rastlin

Voda, ki jo lahko pripravite iz bananinih olupkov, je zelo koristna za vaše rastline, saj jih oskrbi z mnogimi koristnimi minerali in drugimi snovmi. Bananin olupek prekrijte z vodo in pustite stati vsaj nekaj ur. Nato »bananino vodo« zmešajte z navadno, in sicer v razmerju
1 : 5. Mešanico lahko zdaj uporabite za zalivanje.

Krompirjevi olupki za upočasnitev staranja

S pomočjo krompirjevih olupkov lahko poskrbite za bolj mladosten videz svoje kože. Preprosto lezite in krompirjeve olupke položite na obraz za približno 10 minut (kože naj se dotika notranja stran olupkov). Olupke lahko uporabite tudi za zmanjšanje izrazitosti podočnjakov, podobno kot na primer rezine kumar.

Protivnetno delovanje čebulnih olupkov

Čebulni olupki so zelo bogati z nekaterimi pomembnimi hranilnimi snovmi, med drugim tudi s kvercetinom, ki velja za močan antioksidant. Med drugim lahko olupki čebule pomagajo pri ublažitvi vnetij v telesu, koristni pa so lahko tudi za zaščito arterij, zniževanje krvnega sladkorja ipd. Same olupke sicer težko pojemo, vendar pa jih lahko po drugi strani vključite v pripravo določenih jedi. Dodate jih lahko na primer juham in enolončnicam, nato pa jih preprosto odstranite, preden jed postrežete. Jedi bodo tako bolj zdrave, obenem pa tudi okusnejše.

Pomarančni olupki za odganjanje mravelj

- Oglas -

V primeru težav z mravljami so lahko še posebej uporabni pomarančni olupki. Vsebujejo namreč določena olja, katerih vonj odbija mravlje. Namesto da pomarančne olupke zavržete, jih raje razporedite po različnih mestih v svojem domu. Olupke pa lahko stresete tudi v mešalnik in dodate malce vode ter nato z mešanico popršite mesta, ki so običajno še posebej vabljiva za mravlje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×