0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaIzvirne možnosti uporabe krompirja

Izvirne možnosti uporabe krompirja

MORDA VAS ZANIMA

Krompir je živilo, pri katerem imamo praktično nešteto možnosti priprave. Verjetno ima vsako gospodinjstvo na zalogi vsaj nekaj kilogramov krompirja. Vendar pa večina ljudi ne ve, da krompir ni samo okusna in nasitna hrana, ampak omogoča tudi ogromno drugih možnosti uporabe. Preverite, pri čem vse vam lahko pride prav preprost krompir!

- Oglas -

Loščenje srebrnega pribora in druge srebrnine

Obstajajo sicer številni pripravki, namenjeni čiščenju srebrnine, vendar pa so lahko precej dragi, poleg tega pa pogosto vsebujejo zdravju škodljive snovi. Med drugim imajo lahko negativen vpliv na vaša pljuča, srce in možgane. Zakaj ne bi namesto tega za loščenje pribora in druge srebrnine uporabili kar krompirja? Najprej skuhajte krompir in ga odcedite, vendar ne zavrzite vode. Krompir lahko uporabite za kosilo, v vodi pa namočite srebrnino za približno pol ure. Nato srebrnino poberite iz vode in jo dobro zbrišite. Sijaj, ki ga lahko dosežete s to metodo, vas bo zagotovo navdušil.

Krompir

Hitra pomoč ob pikih in ugrizih insektov

Vas je pičil komar in obupujete nad srbečico ter ne ravno najbolj atraktivnim znamenjem na koži? Tudi v tem primeru vam lahko na pomoč priskoči krompir. Vse, kar morate narediti, je, da prerežete surov krompir in ga položite na prizadeto mesto. Pri večjih pikih pustite rezino krompirja na koži malce dlje. Po potrebi jo lahko tudi pričvrstite z obližem. Krompir bo močno ublažil srbečico in bolečino.

- Oglas -

Loščenje čevljev

Krompir ni uporaben le za loščenje srebrnine, ampak vam lahko pride prav tudi takrat, ko vam zmanjka loščila za čevlje. Krompir prerežite na pol in z njim zdrgnite čevlje. Učinek sicer ne bo takojšen. Priporočeno je, da počakate približno 5 minut, nato pa čevlje zdrgnete še s ščetko ali krpico. Na koncu se bodo svetili, kot bi bili novi.

Pomoč pri zabuhlih očeh in podočnjakih

Pogosta posledica pomanjkanja spanja so zabuhle oči. Če se vam to zgodi, a pri roki nimate kumare, ki se pogosto uporablja v takšnih situacijah, lahko uporabite kar krompir. Surov krompir najprej ohladite v hladilniku, nato pa na oči položite dve rezini. Pustite delovati približno 20 minut. Krompir vam bo pomagal tudi pri podočnjakih. Učinek je pravzaprav lahko še boljši in hitrejši, kot če bi uporabili kumaro. 

Čiščenje zamašenih por na obrazu

Tudi kozmetični izdelki, namenjeni čiščenju por, lahko vsebujejo kar precej sestavin, ki so nevarne zdravju. Poleg tega pa so takšni izdelki pogosto zelo agresivni do kože, zato lahko povzročijo več škode kot koristi. Na srečo pa je škrob v krompirju izvrstna naravna rešitev za vaše težave. Krompir vam ne bo pomagal le pri odmaševanju por, ampak bo ublažil tudi morebitne težave z mastno kožo in mozolji. Krompir najprej narežite na rezine, s katerimi nato zdrgnite obraz. Še posebej se osredotočite na najbolj problematična mesta. Počakajte nekaj minut, nato pa sperite obraz z vodo. Po želji lahko krompir najprej stresete v kuhinjski mešalnik, da dobite gosto pasto, ki jo uporabite namesto maske.

Reševanje preslane jedi

Verjetno ste se že kdaj zatekli k tej metodi, če ste pomotoma presolili jed, vsekakor pa je to informacija, ki jo je dobro poznati. Krompir je izvrstna rešitev za preslane jedi. Tako ni potrebe, da bi bilo vaše kosilo uničeno. V jed, ki je preslana, enostavno dodajte malce olupljenega in na kose narezanega krompirja. Medtem ko se bo mehčal, bo absorbiral tudi odvečno sol. Pa dober tek!

.

NAJNOVEJŠE