0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaRešite se težav s podočnjaki in otečenih oči

Rešite se težav s podočnjaki in otečenih oči

MORDA VAS ZANIMA

Podočnjaki se lahko pojavijo kadarkoli v našem življenjskem obdobju, tudi, če jih prej nismo imeli. Narava nam ponuja rešitve za skoraj vse naše težave, vsaj ko gre za zdravje in lepoto kože. Tako je zelo preprosto na naraven način mogoče odpraviti tudi nadležne podočnjake, suho kožo okoli oči ter otečene in pordele veke.

- Oglas -

Seveda je dobro upoštevati pravila zdravega življenja in se na ta način rešiti tovrstnih težav – pravilna prehrana, kakovosten spanec ter izogibanje alkoholu in cigaretam bodo izboljšali videz vaše kože in območja okoli oči. Če se podočnjaki pojavijo samo občasno, potem je rešitev navadno veliko bolj enostavna in krajša, kot v primeru, če se z njimi borite zelo pogosto. V nadaljevanju pa vam predstavljamo tudi nekaj naravnih rešitev, ki vam bodo ob redni uporabi v veliko pomoč pri odpravljanju podočnjakov in otečenih oči.

Učinkovito in naravno – surovi krompir

V surovem krompirju je prisotno naravno belilo, s katerim boste zlahka posvetlili temne kolobarje okoli oči in se znebili zabuhlosti. V roke vzemite dva ohlajena krompirja, ki ju naribajte in stisnite, da dobite sok. V krompirjevo tekočino nato pomočite kos vate in ga nanesite na zaprte oči. Pustite delovati 10 do 15 minut, na koncu pa pravilno sperite s hladno vodo. Namesto krompirjevega soka lahko uporabite tudi kar dve debeli rezini krompirja, ki ju položite na podčnjake. Seveda pazite, da vam ne pride krompir v neposredni stik z očmi.

Mandljevo olje za občutljivo kožo

Še ena učinkovita naravna sestavina je mandljevo olje, saj je zelo koristen za občutljivo kožo okoli oči. Z redno uporabo lahko kožo posvetlite – malo mandljevega olja pred spanjem nežno vmasirajte v temne kolobarje, pustite delovati čez noč in naslednje jutro sperite s hladno vodo. Obenem se lahko poslužujete tudi olja z vitaminom E.

- Oglas -

Rožna voda – novo orožje v boju s podočnjaki

Bombažne blazinice za nekaj minut namočite v rožno vodo in tako izkoristite njene neverjetne lastnosti za nego kože. Namočene blazinice za 15 minut položite čez zaprte oči. Rožna voda blagodejno vpliva na oči in pomladi kožo okoli njih – če boste metodo uporabljali vsaj dva tedna dvakrat na dan, bodo rezultati kmalu vidni, saj bodo podočnjaki povsem izginili.

Uporabite lahko tudi jajčni beljak

Jajčni beljak v bistvu deluje kot naravni steznik kože, saj vsebuje visoke koncentracije vitamin B2 in riboflavina, ki izboljšata prekrvavitev kože ter ji povrneta sijaj in gladkost, izginejo pa lahko tudi podočnjaki. Svetujemo vam, da temeljito zmešate dva beljaka, dokler se ne spremenita v peno, zatem pa peno nanesite na območje pod očmi, najbolje s čopičem. Zmes pustite delovati približno 20 minut in jo temeljito sperite z vodo.

Ohlajeno mleko

Hladno mleko skrči krvne žile in zmanjšuje otekline. Maščobe v polnomastnem mleku pomirjajo suho in razdraženo kožo, zato si v manjšo skledo nalijte malo čim bolj hladnega mleka, v katerega namočite kos vate. Vato položite na svoje oči, ko se bombažne blazinice segrejejo, pa postopek ponovite na približno 15 do 20 minut.

Poleg zgoraj naštetih rešitev seveda ne smemo pozabiti še na kumare – enostavno narežite dva kolobarja, ki ju ohladite v hladilniku in za 20 minut namestite na utrujene oči.

Še nekaj nasvetov za podočnjake boste našli tukaj.

.

NAJNOVEJŠE