0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNaravni pripravki za podočnjake

Naravni pripravki za podočnjake

MORDA VAS ZANIMA

Naravni pripravki in naravne kreme za podočnjake lahko zmanjšajo rdečico okoli oči in zabuhle podočnjake hitro in na naraven način, brez kemikalij. Koža okoli oči je je zelo tanka in občutljiva, zato je to ena izmed najbolj izpostavljenih in vidnih točk. Na barvo podočnjakov vpliva prehrana, življenski stil, neprespanost … Rešitev je torej naravna kozmetika.

- Oglas -

Kamilice, zeleni in črni čaj

Čaj iz kamilic ima protivnetne lastnosti in pomaga pri zmanjševanju rdečice okoli oči in proti zabuhlim podočnjakom. Črni in zeleni čaj pa vsebujeta tanine in kofein. Prvi pomaga pri regeneraciji in zdravljenju zatečenega tkiva, drugi pa zavira ponovno zatekanje in zabuhlost.

Uporaba
Potopite 2 vrečki izbranega čaja v vrelo vodo za 3 minute. Nato vrečki vzemite iz vode in ju postavite v hladilnik, da se ohladita. Ohlajeni poveznite čez očesa in se sprostite za 15 minut.

Hladne žlice

Nizka temperatura kovinskih žlic zoža krvne žilice, kar pomaga pri zmanjševanju podočnjakov.

- Oglas -

Uporaba
Postavite 4 kovinske žlice v kozarec ledene vode. Ohlajene položitena vsako oko eno. Ko se prvi dve segrejeta, ju zmenjajte z ohlajenima, prejšnji pa zopet postavite v kozarec. Postopek nekajkret ponovite.

Hladno mleko

Podobno kot pri žlicah, tudi pri tej metodi igra ključno vlogo temperatura. Hladno mleko zmanjšuje krvne žilice, maščoba pa navlaži suho in razdraženo kožo.

Uporaba
Prelijte nekaj hladnega mleka v manjšo posodo, vanj namočite 2 kosa vate, ju narahlo ožemite in položite vsako na svoje oko. Ko se vata segreje, jo zamenjajte in postopek ponavljajte 15 minut.

Podočnjaki

Kumare

Kumarični obkladki so verjetno najbolj znana metoda zdravljenja podočnjakov, saj kumare vsebujejo vitam C in druge lastnosti, ki pomagajo pri razdraženi koži in oteklinam.

- Oglas -

Uporaba
Položite 2 kumarični rezini na led, da se ohlasita, nato pa položite vsako rezino na svoje oko in se uležite za 10 do 15 minut. Potem obkladek odstranite in si umijte obraz s hladno vodo.

Jajčni beljak

Jajčni beljak naredi kožo bolj napeto in mehkejšo. Vsebuje tudi veliko vitamina B2 oz. riboflavina, ki koži pomaga pri boljši cirkulaciji krvi.

Uporaba
Zmešanjte 2 jajčna beljaka dokler se ne zgostita, nato pa maso s čopičem nanesite na podočnjake. Pustite na koži približno 15 minut, da se posuši, nato pa dobro izperite z vodo. V mešanico lahko dodate tudi kaplico tinkture nepozebnika, kar bo končni rezultat še izboljšalo.

.

NAJNOVEJŠE