Marelični sorbet

    Marelični sorbetVroči dnevi so vse bolj pogosti, to je tudi čas, ko nam tekne kakšna hladna sladica. Marelični sorbet je odličen recept za sladkosnede. Seveda ko se sladkamo, se poskusimo posladkati brez umetnih dodatkov k prehrani, zato za marelični sorbet uporabimo med namesto sladkorja.

    Za 2 do 4 osebe potrebujemo:

    • 225 g suhih marelic
    • 590 ml vode
    • 280 g jogurta
    • 2 žlici medu

    Stresite marelice z malo vode v kozico in zavrite. Kozico pokrijte in počasi kuhajte 30 do 40 minut. Prilijte s preostalo vodo in počakajte, da se vse skupaj ohladi. Stresite marelice s tekočino vred v mešalnik in mešajte toliko časa, da nastane gladka masa. Prelijte nastalo maso v posodo, primerno za zamrzovanje ter vmešajte jogurt in med. Posodo postavite v zamrzovalnik za 2 do 3 ure. Z žlico za zajemanje sladoleda razporedite kepice po skodelicah in takoj postrezite.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte