Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Zdravje & prehranaMarelični sorbet

Marelični sorbet

MORDA VAS ZANIMA

Marelični sorbetVroči dnevi so vse bolj pogosti, to je tudi čas, ko nam tekne kakšna hladna sladica. Marelični sorbet je odličen recept za sladkosnede. Seveda ko se sladkamo, se poskusimo posladkati brez umetnih dodatkov k prehrani, zato za marelični sorbet uporabimo med namesto sladkorja.

- Oglas -

Za 2 do 4 osebe potrebujemo:

  • 225 g suhih marelic
  • 590 ml vode
  • 280 g jogurta
  • 2 žlici medu

Stresite marelice z malo vode v kozico in zavrite. Kozico pokrijte in počasi kuhajte 30 do 40 minut. Prilijte s preostalo vodo in počakajte, da se vse skupaj ohladi. Stresite marelice s tekočino vred v mešalnik in mešajte toliko časa, da nastane gladka masa. Prelijte nastalo maso v posodo, primerno za zamrzovanje ter vmešajte jogurt in med. Posodo postavite v zamrzovalnik za 2 do 3 ure. Z žlico za zajemanje sladoleda razporedite kepice po skodelicah in takoj postrezite.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×