0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaRožna voda: Naredite si svoj eliksir za lepo kožo

Rožna voda: Naredite si svoj eliksir za lepo kožo

MORDA VAS ZANIMA

Rožna voda, ki se jo pridobiva iz vrtnic, je sestavina mnogih domačih krem, mask in dišav, da pa je ne boste kupovali, vam bomo danes zaupali, kako jo lahko pripravite kar sami doma. Pogoj je seveda, da imate doma vrt, na katerem so med drugim tudi vrtnice.

- Oglas -

Vrtnice so v zdravilstvu priljubljene že stoletja. Danes obstaja mnogo študij, ki dokazujejo, da delujejo vrtnice antidepresivno in anksiolitično, to pa raziskovalci pripisujejo flavonoidom, ki jih vsebuje. Vrtnica ima tudi protivnetni in protibolečinski učinek, saj deluje na osrednji živčni sistem. Deluje tudi pomirjevalno, zato si mnogi pred spanjem privoščijo čaj iz vrtničinih listov.

Rožna voda

Rožna voda za vse tipe kože

Rožna voda ali hidrolat vrtnice je odlična izbira in pripomoček za izdelavo domačih kozmetičnih pripravkov. Lahko jo uporabljamo kot čistilo ali tonik za obraz, jo dodamov maskm za obraz ali jo uporabimo namesto destilirane vode pri izdelavi krem. Rožna voda tudi uravnava izločanje kožnega sebuma, kar blagodejno vpliva tako na suho kot tudi mastno kožo. Poleg naštetega rožna voda uravnava pH kože in oži pore, zaradi česar naša koža izgleda bolj gladka in zdrava. Rožna voda je je primerna praktično za vse tipe kože, tudi za nego kože v zrelih letih.

- Oglas -

Potrebujemo:

  • 15 cvetov vrtnice,
  • 2 skodelici filtrirane vode,
  • led,
  • podstavek ali raven kamen,
  • večja in manjša posoda.

Na dno večje posode damo podstavek, okoli podstavka nasujemo cvetne liste vrtnic in jih zalijemo z vodo, ki naj sega malenkost pod vrh podstavka. Na podstavek damo nižjo posodo, ki naj sega pod vrh večje posode. Nato na večjo posodo poveznemo narobe obrnjeno pokrovko, nanjo pa nasujemo led. Vse skupaj segrevamo do rahlega vrenja, para se bo nabirala na pokrovu posode in se zbirala v manjši posodi. Pazimo, da pri tem para ne uhaja ven. Postopek zaključimo po 20 minutah, saj bomo sicer izgubili esenco vrtnice. Rožno vodo shranimo v steklenički.

.

NAJNOVEJŠE