0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZ znojenjem proti vročini na naraven način

Z znojenjem proti vročini na naraven način

MORDA VAS ZANIMA

Povišana telesna temperatura je navadno znak, da se telo spopada z okužbo. Če imate temperaturo 38,5 °C in vztraja več kot dva dni ali pa če imate še višjo temperaturo, nemudoma obiščite zdravnika, sploh če vročino spremljajo še drugi simptomi. Povišana temperatura pomeni, da se telo s pomočjo belih krvnih celic spopada z virusi in bakterijami in je pogosta spremljevalka vsakršnih obolenj, tudi navadnega prehlada.

- Oglas -

Danes vam bomo zaupali nekaj trikov, s pomočjo katerih lahko zbijete previsoko vročino kar sami doma.

Skuhajte si čaj

Skuhajte si skodelico rmanovega ali bezgovega čaja. Rman odpira pore in aktivira znojenje, s tem pa skrajša obdobje vročine. Žličko rmana prelijte z vrelo vodo in po 10 minutah odcedite. Tudi bezeg pomaga aktivirati znojenje, hkrati pa ima še vrsto drugih blagodejnih učinkov na prehlad ali gripo.

Jedi dodajte feferone

Kadar imate povišano telesno temperaturo, si hrano začinite s feferoni, ki bodo prav tako aktivirali znojenje in skrajšali obdobje vročine. Vsebujejo namreč kapsaicin, spodbudili pa ne bodo samo znojenja, marveč tudi krvni pretok, kar vas bo poživilo.

- Oglas -

Kopel za noge

Tudi mokre nogavice preverjeno pomagajo zoper vročino. Bombažne nogavice namočite v mrzlo vodo in jih ožemite. Noge nato najprej 10 minut namakajte v vroči vodi, nato pa si obujte mokre nogavice in čeznje obujte še suhe volnene. Tudi gorčična kopel, ko v vodo dodamo žličko ali dve gorčice v prahu, pomaga na podoben način, saj spodbudi cirkulacijo in privabi kri v stopala.

.

NAJNOVEJŠE