Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljeŠtevilo plastičnih vrečk za enkratno uporabo v Angliji drastično upadlo

Število plastičnih vrečk za enkratno uporabo v Angliji drastično upadlo

MORDA VAS ZANIMA

Število plastičnih vrečk za enkratno uporabo v Angliji je po oktobrskem ukrepu (sprejeli so zakon, po katerem so odtlej omenjene vrečke plačljive) upadlo za 85 %. V istem času lansko leto so v tamkajšnjih supermarketih razdelili že okoli 7 milijard plastičnih vrečk, v enakem časovnem obdobju letos pa so jih uporabniki kupili le nekaj več kot 500 milijonov , so sporočili iz tamkajšnjega ministrstva za okolje, prehrano in podeželje (Defra).

- Oglas -

Plastične vrečke

Podatki so pravzaprav prva uradna ocena učinka pristojbine, ki je bila lani uvedena na plastične vrečke, cilja sta bila zmanjšana poraba z večjim doprinosom k zaščiti okolja in pa zaščita divjih živali. Upad števila vrečk za več kot 6 milijard je vsekakor znak, da je omenjeni ukrep obrodil sadove.

Leta 2006 uporabili rekordno število vrečk

Rekord so Britanci sicer podrli leta 2006, saj so tistega leta uporabniki koristili in zavrgli kar 12 milijard takih vrečk. Povprečen prebivalec Anglije uporabi 12 vrečk na mesec, medtem ko v Walesu, kjer so enak ukrep sprejeli že leta 2011, v povprečju vsak uporabi le 2. Zmanjšanje števila plastičnih vrečk je v današnjem času nujno potreben ukrep, saj drobne, tanke in nerazgradljive vrečke končajo na smetiščih tako na kopnem kot tudi v oceanih, kjer se nahajajo tudi t. i. ogromni otoki smeti. Ribe, želve, tjulnji, pa tudi ptice in ostale kopenske živali se vanje zapletejo ali pa jih celo pojedo, kar botruje njihovemu počasnemu in bolečemu umiranju.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×