Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeŠtevilo plastičnih vrečk za enkratno uporabo v Angliji drastično upadlo

Število plastičnih vrečk za enkratno uporabo v Angliji drastično upadlo

MORDA VAS ZANIMA

Število plastičnih vrečk za enkratno uporabo v Angliji je po oktobrskem ukrepu (sprejeli so zakon, po katerem so odtlej omenjene vrečke plačljive) upadlo za 85 %. V istem času lansko leto so v tamkajšnjih supermarketih razdelili že okoli 7 milijard plastičnih vrečk, v enakem časovnem obdobju letos pa so jih uporabniki kupili le nekaj več kot 500 milijonov , so sporočili iz tamkajšnjega ministrstva za okolje, prehrano in podeželje (Defra).

- Oglas -

Plastične vrečke

Podatki so pravzaprav prva uradna ocena učinka pristojbine, ki je bila lani uvedena na plastične vrečke, cilja sta bila zmanjšana poraba z večjim doprinosom k zaščiti okolja in pa zaščita divjih živali. Upad števila vrečk za več kot 6 milijard je vsekakor znak, da je omenjeni ukrep obrodil sadove.

Leta 2006 uporabili rekordno število vrečk

Rekord so Britanci sicer podrli leta 2006, saj so tistega leta uporabniki koristili in zavrgli kar 12 milijard takih vrečk. Povprečen prebivalec Anglije uporabi 12 vrečk na mesec, medtem ko v Walesu, kjer so enak ukrep sprejeli že leta 2011, v povprečju vsak uporabi le 2. Zmanjšanje števila plastičnih vrečk je v današnjem času nujno potreben ukrep, saj drobne, tanke in nerazgradljive vrečke končajo na smetiščih tako na kopnem kot tudi v oceanih, kjer se nahajajo tudi t. i. ogromni otoki smeti. Ribe, želve, tjulnji, pa tudi ptice in ostale kopenske živali se vanje zapletejo ali pa jih celo pojedo, kar botruje njihovemu počasnemu in bolečemu umiranju.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×