0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNega kože v menopavzi

Nega kože v menopavzi

MORDA VAS ZANIMA

V času, ko se ženska pripravlja na menopavzo, in ko se ta začne, se v telesu začnejo dogajati radikalne spremembe. V tem obdobju, ki ga vsaka posameznica občuti na svoj način, se vse več žensk počuti neprivlačno, tesnobno in otožno, kar je posledica občutka izgube mladosti in rodnosti. Upad estrogena nam že v tako občutljivem obdobju prinese ogromno telesnih sprememb, ki se izrazijo navzven, tudi na koži.

- Oglas -

Upočasnjeno obnavljanje kože

Običajno je prav koža tista, ki je prva znanilka hormonskega upadanja. Upočasni se obnavljanje kože, zmanjšano je izločanje loja, pH kože se poveča, pojavi se neenakomerno in nepravilno luščenje kože, hiperpigmentacija, zmanjša se UV-zaščita, koža izgubi lesk, izraščati začnejo nadležne dlačice nad zgornjo ustnico, na bradi in na stranskih delih ličnic zaradi upadanja estrogena ter prevlade androgena. To občutljivo obdobje nam prinese tudi lomljive, krhke nohte in lase, nabirajo se dodatni kilogrami, pojavijo se zastajanje vode, smrčanje, vročinski oblivi, nespečnost, občutek tesnobe in znojenje. Vsaka posameznica te spremembe doživlja s svojimi občutki, strahovi ter potrebuje podporo, razumevanje, občutek sprejetosti, privlačnosti in ljubljenosti. Upadanje estrogena se na koži pokaže kot posledica upadanja kolagena in elastina ter z upočasnjenimi funkcijami njenega obnavljanja, zaradi česar nastane stanjšana koža, ki je občutljivejša na zunanje vplive.

Pomembno je poznati svojo kožo

Koža je organ, ki se najpočasneje stara. Zunanji vplivi, kot so sonce, veter, mraz, vlaga, onesnaženo okolje, prosti kisikovi radikali, poškodovana DNK, poškodba proteinov, celičnih membran, nepravilna nega, na naši koži puščajo vidne posledice. Če naša koža tem dejavnikom ne bi bila izpostavljena, bi znake staranja začela kazati šele po 50. letu. To dejstvo nas opozarja, kako pomembno je poznati svojo kožo ter ji nuditi pravo nego, jo ščititi pred zunanjimi vplivi, kolikor je v naši moči. Menopavza pa je obdobje, ko se te posledice močno in hitro izrazijo. Staranje kože se začne po 25. letu, ko se začne upadanje kolagena in elastina.

Koža in menopavza

Na kožo vplivajo številni dejavniki

Nepravilna dolgotrajna nega, izpostavljenost zunanjim vplivom in slab življenjski slog slabšanje stanja samo še pospešijo. Coco Chanel je dejala: »Pri 50-ih imate obraz takšen, kot si ga zaslužite.« Koža potrebuje našo podporo in zaščito pri svojem obnavljanju, vlaženju, tako kot nas je podpirala in ščitila, ko smo bili leta in leta izpostavljeni škodljivim vplivom. V tem obdobju je zelo pomembno, da najdete izkušeno, dobro šolano kozmetičarko, ki vam bo znala prisluhniti in svetovati, kako izboljšati stanje vaše kože. Ne pozabimo, kako pomembni so v tem obdobju redna telesna vadba, zadostna količina spanja, pitje 2–2,5 l vode ali nesladkanega čaja, uživanje kakovostne in uravnotežene prehrane. V času menopavze je bolj kot genska nagnjenost pomembna dosledna in kakovostna nega kože.

- Oglas -

Negovana in sijoča koža v času menopavze

Vašega cilja naj ne spremlja prepričanje, da mora biti ženska pri 50-ih videti kot 30-letnica. Gube na našem obrazu so odraz naše modrosti, ljubezni do življenja, privlačnosti ter odsev našega značaja. Zagotovo ste že zasledili stavek »na obrazu se mu vidi, da je jezen/srečen človek«. Ko se srečate z znaki staranja, to obdobje sprejmite, pozdravite in ponudite vaši koži pravilno in kakovostno nego. Poskrbimo, da bo kljub gubicam naš obraz ostal svež, koža mehka, zdrava in navlažena, gubice pa tanke in predvsem mimične. Govorimo o negovani in sijoči koži tudi v obdobju menopavze.

Menopavza kozmetika

Uporabljajte tonik

Velik pomen v negi starajoče kože ima tonik, ki vrača koži pH, jo vlaži in je dobra priprava kože na nanos seruma in kreme, ki naj bodo visoko hranilne in vlažilne za obnavljanje kožne pregrade. Tonik, serum in kremo nanašamo dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer. Pomembna je izbira kozmetičnih sredstev, ki ne vsebujejo parabenov, gensko spremenjenih sestavin, dodanih dišav in alkohola. Kozmetična sredstva naj vsebujejo antioksidante, vitamine A, C, D, E. Velika pomoč pri obnovi kože pa so sistemske nege s kislinskimi pilingi, mikrodermoabrazije ter antioksidantne nege. Te pospešijo obnavljanje kože, pospešujejo kožne funkcije, hkrati pa pripravijo kožo za boljšo penetracijo hranilnih snovi v kozmetičnih izdelkih.

Kozmetika ni dovolj

Samo nego podkrepimo z uživanjem beljakovinske hrane, antioksidantov, vitaminom A (antioksidant, ki vpliva na nastajanje novih celic, obnavlja celice), vitaminom C (pomemben za nastajanje kolagena), vitaminom E (lovilec prostih radikalov, obnavlja kožo, ima dobro moč prehajanja v plasti kože), vitaminom D (v zimskem času ga lahko nadomestimo z uživanjem lekarniškega nadomestka, v sončnih dneh pa ga dobimo po 15 minutah izpostavljanja soncu).

SOS domača nega kože v menopavzi

LOMLJIVI NOHTI

SESTAVINE:

  • mandljevo olje, 50 g,
  • ricinusovo olje, 20 g,
  • borova kislina 0,5 g,
  • bombažne rokavice, vata.

Natrgamo 10 kosov vate, jih pomočimo v zmešane sestavine in jih damo na konice prstov v bombažne rokavice. Rokavice imejmo na rokah čez noč. Če se tega ne morete navaditi, si ritual privoščite ob ogledu kašnega dobrega filma.

- Oglas -

MASKA ZA POŽIVITEV KOŽE

SESTAVINE:

  • destilirana voda, 50 g ,
  • destilirana timijanova voda, 10 g,
  • rožičeva moka, 5 g,
  • destilirana žajbljeva voda, 25 g.

Vse sestavine zmešamo, nanesemo na očiščen obraz in pustimo delovati od 25 do 30 minut.

.

NAJNOVEJŠE