fbpx
Domov Ekologija & okolje Vse več mlečnih farm v ZDA v resnih težavah

Vse več mlečnih farm v ZDA v resnih težavah

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Z julijem je kar 52 mlečnih farm na področju ameriške zvezne države New York ostalo brez pogodb z distributerji. Tako nimajo več nikogar, ki bi mu lahko prodale mleko in mlečne izdelke. Zanimanje za živalsko mleko je sicer v zadnjih letih v Združenih državah Amerike močno upadlo. Povprečni Američan recimo danes popije kar za približno 37 odstotkov kravjega mleka manj kot v 70. letih prejšnjega stoletja. Podoben trend pa je mogoče opaziti tudi v mnogih drugih državah po svetu.

Krave

Trg rastlinskih nadomestkov za kravje mleko se krepi

Medtem ko prodaja živalskega mleka upada, pa se po drugi strani povečuje zanimanje za rastlinske alternative kravjemu mleku. Po ocenah strokovnjakov naj bi bil trg rastlinskih napitkov do leta 2020 vreden že kar 14,4 milijarde ameriških dolarjev. Možnosti je danes toliko, da potrošnikom ni več težko najti alternativ za živalsko mleko. Rastlinski napitki se proizvajajo iz najrazličnejših sestavin – iz riža, ovsenih kosmičev, konoplje, kokosa, mandljev, indijskih oreščkov, lešnikov, soje itn. Razlogi, zakaj vse več ljudi opušča živalsko mleko in mlečne izdelke, so različni. Pogosto gre za zdravstvene in/ali etične ter okoljevarstvene razloge. Poleg tega pa narašča število primerov intolerance na laktozo.

Kaj bo s kmeti in njihovimi družinami?

Mnogi kmetje so se zaradi upada povpraševanja znašli v resnih finančnih težavah. Vendar pa obstajajo tudi uspešni primeri tistih, ki so uspeli prestrukturirati svojo dejavnost. Tako so na primer začeli z vzgojo mandljev in s proizvodnjo mandljevih napitkov. Pojavljajo se tudi organizacije – predvsem tiste za zaščito pravic živali – ki so pripravljene pomagati lastnikom mlečnih farm pri tem prehodu, tako s finančno podporo kot z nasveti. Podobno se dogaja tudi pri živinorejcih – nekateri izmed njih so se že preusmerili v izključno poljedelstvo.

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×