5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Ekologija & okoljeVse več mlečnih farm v ZDA v resnih težavah

Vse več mlečnih farm v ZDA v resnih težavah

MORDA VAS ZANIMA

Z julijem je kar 52 mlečnih farm na področju ameriške zvezne države New York ostalo brez pogodb z distributerji. Tako nimajo več nikogar, ki bi mu lahko prodale mleko in mlečne izdelke. Zanimanje za živalsko mleko je sicer v zadnjih letih v Združenih državah Amerike močno upadlo. Povprečni Američan recimo danes popije kar za približno 37 odstotkov kravjega mleka manj kot v 70. letih prejšnjega stoletja. Podoben trend pa je mogoče opaziti tudi v mnogih drugih državah po svetu.

- Oglas -

Krave

Trg rastlinskih nadomestkov za kravje mleko se krepi

Medtem ko prodaja živalskega mleka upada, pa se po drugi strani povečuje zanimanje za rastlinske alternative kravjemu mleku. Po ocenah strokovnjakov naj bi bil trg rastlinskih napitkov do leta 2020 vreden že kar 14,4 milijarde ameriških dolarjev. Možnosti je danes toliko, da potrošnikom ni več težko najti alternativ za živalsko mleko. Rastlinski napitki se proizvajajo iz najrazličnejših sestavin – iz riža, ovsenih kosmičev, konoplje, kokosa, mandljev, indijskih oreščkov, lešnikov, soje itn. Razlogi, zakaj vse več ljudi opušča živalsko mleko in mlečne izdelke, so različni. Pogosto gre za zdravstvene in/ali etične ter okoljevarstvene razloge. Poleg tega pa narašča število primerov intolerance na laktozo.

Kaj bo s kmeti in njihovimi družinami?

Mnogi kmetje so se zaradi upada povpraševanja znašli v resnih finančnih težavah. Vendar pa obstajajo tudi uspešni primeri tistih, ki so uspeli prestrukturirati svojo dejavnost. Tako so na primer začeli z vzgojo mandljev in s proizvodnjo mandljevih napitkov. Pojavljajo se tudi organizacije – predvsem tiste za zaščito pravic živali – ki so pripravljene pomagati lastnikom mlečnih farm pri tem prehodu, tako s finančno podporo kot z nasveti. Podobno se dogaja tudi pri živinorejcih – nekateri izmed njih so se že preusmerili v izključno poljedelstvo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×