0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPoslovite se od aken s pomočjo eteričnih olj

Poslovite se od aken s pomočjo eteričnih olj

MORDA VAS ZANIMA

Akne še zdaleč niso značilne zgolj za najstniška leta. Z njimi se spopadajo ljudje različnih starosti, tako moški kot ženske. Čeprav se akne najpogosteje pojavijo na obrazu, pa imajo nekateri ljudje težave z njimi tudi po hrbtu, vratu, dekolteju itn. Pogosto pri odpravi aken zelo pomaga spremenjena prehrana. Poleg tega lahko zdravniki predpišejo določena zdravila, ki pa imajo večinoma precej nezaželenih stranskih učinkov. Na srečo pa obstaja tudi  veliko naravnih možnosti, kako se spopasti z aknami. Ena izmed njih so eterična olja. Seveda pa je treba vedeti, katera eterična olja izbrati za najboljše rezultate …

- Oglas -

Eterično olje sivke in rožmarina

Eterično olje čajevca

Eno najboljših eteričnih olj za tiste, ki se spopadate z aknami, je zagotovo eterično olje čajevca. Znano je namreč po protibakterijskem in protiglivičnem delovanju. Predvsem pri blažjih težavah z aknami se prav čajevec pogosto izkaže za izvrstno rešitev, učinkovitost tega eteričnega olja pa potrjujejo tudi različne znanstvene študije. Potrebujete približno 40 kapljic hidrolata virginskega nepozebnika, ki mu dodajte nekaj kapljic eteričnega olja čajevca. Mešanico nato nanesite na očiščeno kožo na obrazu s pomočjo koščka bombažne vate, in sicer enkrat ali dvakrat dnevno. Če imate težave z aknami tudi po drugih predelih telesa, lahko eterično olje čajevca dodate tudi vodi za kopel.

Eterično olje rožmarina

Rožmarin poznamo predvsem kot začimbo, vendar je eterično olje, izdelano iz te rastline, zelo koristno tudi pri različnih težavah z zdravjem in počutjem. Izjemno priporočljivo je tudi za ljudi z aknami, predvsem zaradi protivnetnega delovanja. Eterično olje rožmarina pa pomaga tudi v primeru prekomernega izločanja maščob, ki pogosto močno prispeva k težavam z aknami. Pripravite 1 žlico poljubnega rastlinskega olja, na primer kokosovega, ki mu dodajte 3 kapljice eteričnega olja rožmarina. Mešanico nato nežno vtrite v kožo na obrazu, ki ste jo pred tem očistili. Iz eteričnega olja rožmarina lahko pripravite tudi mešanico za telo, in sicer tako, da zmešate 150 gramov ovsenih kosmičev, 150 mililitrov zelenega čaja in 10 kapljic eteričnega olja rožmarina. Mešanico uporabljajte namesto običajnega mila za telo.

- Oglas -

Eterično olje sivke

Prav tako odlična možnost za vse, ki imate težave z aknami, je eterično olje sivke, ki na kožo deluje izjemno pomirjajoče. Znano je po protimikrobnih učinkih, kar je zelo pomembno za odpravo aken. Sivka zelo uspešno pomaga tudi pri zmanjšanju negativnih vplivov stresa na naše počutje. Ker prav stres pogosto prispeva k nastajanju aken, lahko torej eterično olje sivke pomaga tudi posredno. Za uporabo tega olja uporabite enega izmed predhodno opisanih postopkov – odvisno od dela telesa, kjer se pojavljajo akne.

.

NAJNOVEJŠE