0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaDrobni triki, da bo vaše stanovanje vedno pospravljeno

Drobni triki, da bo vaše stanovanje vedno pospravljeno

MORDA VAS ZANIMA

Se sprašujete, kako nekaterim ljudem uspeva, da je njihovo stanovanje vedno pospravljeno? Sploh ni nujno, da v pospravljanje vložijo bistveno več časa kot vi. Ne gre namreč zgolj za količino časa, ampak za to, kako ga porabite oziroma kako učinkoviti ste pri delu. Za vas imamo tako nekaj uporabnih trikov, ki vam bodo pomagali pri tem, da bo tudi vaše stanovanje večino časa zgledno urejeno.

- Oglas -

Pospravljanje stanovanja

Pametne navade, s katerimi preprečite velik nered

Tudi ko gre za pospravljanje, je zelo pomembna preventiva. Pred vstopom v stanovanje se vedno sezujte. Za plašče, jakne, ključe, torbice ipd. določite posebno mesto, kamor jih vedno odložite. Ko slečete oblačila, jih dajte takoj v koš za perilo. Umazane krožnike položite neposredno v pomivalni stroj, namesto da jih pred tem polagate na pult. Vsi našteti in mnogi podobni ukrepi, ki jih boste sčasoma izvajali povsem avtomatično, brez posebnega razmišljanja, vam prihranijo precej časa pri pospravljanju.

Izkoristite vsako minuto

Verjetno si ne morete – in ne želite – vsak dan vzeti nekaj ur samo za pospravljanje. Vendar pa ljudje, ki imajo večino časa urejeno stanovanje, vedo, da vsaka minuta šteje. Zvečer na primer nastavite števec za 10 ali 15 minut in poskušajte narediti čim več. Presenečeni boste, koliko lahko postorite tudi v tako kratkem času, saj ste bolj osredotočeni in učinkoviti. Na koncu tedna bo tako manj dela s pospravljanjem, tudi v vmesnem času pa v stanovanju ne bo zavladal popoln nered. Za pospravljanje lahko izkoristite tudi čas, ko čakate, da se skuha kosilo ipd. Vse minute se na koncu seštejejo …

- Oglas -

Posodo vedno odmočite

Nimate pomivalnega stroja? Najbrž se vam občasno zgodi, da vas takoj po zaključenem obroku ne mika pomivanje posode. Ob pomivalnem koritu imejte manjšo plastično kad, ki jo v takšnih primerih napolnite z milnico, v katero nato potopite posodo. Voda v kombinaciji z detergentom bo opravila precej dela, zato boste kasneje potrebovali precej manj energije in časa za pomivanje, kot če bi pustili, da se ostanki hrane zasušijo na posodi in krožnikih.

Naredite enkrat, a takrat temeljito

Kadar gre za večja opravila, upoštevajte pravilo, da je bolje narediti enkrat in takrat zares dobro, kot pa da ste površni, saj boste tako na dolgi rok zapravili precej več časa in energije. Pri delu bodite torej resnično temeljiti, saj se vam bo to zagotovo splačalo.

Znebite se nepotrebnih predmetov

Manj nepotrebne krame v stanovanju pomeni tudi manj dela s čiščenjem in pospravljanjem. Poskrbite torej za to, da ne boste kopičili predmetov, ki jih ne potrebujete oziroma uporabljate zares.

Naj bo pospravljanje zabavno – in družabno opravilo

Medtem ko pospravljate, poslušajte svojo najljubšo glasbo ali pa se zamotite z dobro zvočno knjigo. Tako bo pospravljanje za vas precej manjša muka, zato boste lažje ohranjali urejen dom. Če so v gospodinjstvu tudi drugi člani, pa je zelo pomembno, da pri delu sodelujejo vsi, seveda po svojih zmožnostih.

Preberite tudi: Sobne rastline: Popestrite stanovanje in očistite zrak

.

NAJNOVEJŠE