Vitaminska solata z beluši in ingverjevim prelivom

    Beluše pred uporabo dobro operemo, da odstranimo ves pesek in zemljo. Trde konce odrežemo in zavržemo. Če imajo beluši debela stebla, jih na spodnjem koncu olupimo z lupilnikom.

    Solata z beluši in ingverjem Sestavine za 6 oseb:

    • jedilna žlica sojine omake
    • 2 čajni žlički riževega kisa
    • 2 čajni žlički limoninega soka
    • čajna žlička temnega sezamovega olja
    • 3 jedilne žlice sončničnega olja
    • 2 drobno sesekljani spomladanski čebuli
    • jedilna žlica drobno sesekljanega svežega ingverja
    • 120 g stročjega graha
    • 450 g obrezanih tankih zelenih belušev
    • glavnata solata
    • 6 manjših paradižnikov
    • 4 žlice praženih in na grobo sesekljanih orehov.

    Priprava:
    Vse tekoče sestavine dobro zmešamo in umešamo čebulo ter ingver. V primerni posodi skuhamo grah, ga speremo in odcedimo. Beluše kuhamo od tri do štiri minute. Speremo jih pod hladno vodo. V večji skledi zmešamo grah, beluše in paradižnik ter jih prelijemo s polovico polivke. Na servirne krožnike položimo liste zelene solate, jih obložimo s pripravljeno solato, potresemo z orehi in prelijemo s preostalo polivko. Tako pripravljeno solato lahko ponudimo s piščancem na žaru, lahko je pa tudi samostojna jed.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte

    2 KOMENTARJI

    1. Imaš prav Mihaela – najbrž je brez paradižnika prav tako okusno. Vse ostalo pa po mojem mnenju zelo paše skupaj. :-)

    2. Kako gredo pa šparglji in paradižniki skupaj? “Spomladi”, ko pobiramo šparglje šele sadimo paradižnik flance na vrt…

    Comments are closed.