Beluše pred uporabo dobro operemo, da odstranimo ves pesek in zemljo. Trde konce odrežemo in zavržemo. Če imajo beluši debela stebla, jih na spodnjem koncu olupimo z lupilnikom.
- Oglas -
Sestavine za 6 oseb:
- jedilna žlica sojine omake
- 2 čajni žlički riževega kisa
- 2 čajni žlički limoninega soka
- čajna žlička temnega sezamovega olja
- 3 jedilne žlice sončničnega olja
- 2 drobno sesekljani spomladanski čebuli
- jedilna žlica drobno sesekljanega svežega ingverja
- 120 g stročjega graha
- 450 g obrezanih tankih zelenih belušev
- glavnata solata
- 6 manjših paradižnikov
- 4 žlice praženih in na grobo sesekljanih orehov.
Priprava:
Vse tekoče sestavine dobro zmešamo in umešamo čebulo ter ingver. V primerni posodi skuhamo grah, ga speremo in odcedimo. Beluše kuhamo od tri do štiri minute. Speremo jih pod hladno vodo. V večji skledi zmešamo grah, beluše in paradižnik ter jih prelijemo s polovico polivke. Na servirne krožnike položimo liste zelene solate, jih obložimo s pripravljeno solato, potresemo z orehi in prelijemo s preostalo polivko. Tako pripravljeno solato lahko ponudimo s piščancem na žaru, lahko je pa tudi samostojna jed.
- Oglas -