Belušna kremna juha

    Ostanke kuhanih zelenih belušev lahko zmešamo z mešalnikom v pire, segrejemo z nekaj mleka, ščepcem sesekljanega peteršilja in sesekljanega pehtrana in že imamo skoraj instantno kremo za beluševo juho!

    Kremna juha iz belušev

    Sestavine za 4 osebe:

    • 400 g belušev
    • liter vode
    • sol po okusu
    • pol žličke sladkorja
    • 60 g masla
    • od 15 do 20 g moke
    • 250 ml kurje juhe
    • 125 ml smetane
    • sveže mleti poper
    • za noževo konico muškatnega oreščka.

    Priprava:
    Po potrebi beluše olupimo, narežemo na od tri do štiri centimetre dolge koščke. V kozici segrejemo vodo, dodamo sol, sladkor, 40 g masla in beluše. Kuhamo jih 15 minut. S preostalim maslom in moko naredimo prežganje. Beluše poberemo iz vode. Prežganje zalijemo z vodo od kuhanja belušev in s kurjo juho. Juho kuhamo kakih 10 minut, dodamo ji beluše in smetano ter jo po okusu začinimo. Juho po želji lahko tudi sesekljamo s paličnim mešalnikom.

    Povzetek
    recipe image
    Ime recepta
    Belušna kremna juha
    Objavljeno
    Ocena
    51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
    Povejte svoje mnenje - kometirajte