Belušna kremna juha

Ostanke kuhanih zelenih belušev lahko zmešamo z mešalnikom v pire, segrejemo z nekaj mleka, ščepcem sesekljanega peteršilja in sesekljanega pehtrana in že imamo skoraj instantno kremo za beluševo juho!

Kremna juha iz belušev

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g belušev
  • liter vode
  • sol po okusu
  • pol žličke sladkorja
  • 60 g masla
  • od 15 do 20 g moke
  • 250 ml kurje juhe
  • 125 ml smetane
  • sveže mleti poper
  • za noževo konico muškatnega oreščka.

Priprava:
Po potrebi beluše olupimo, narežemo na od tri do štiri centimetre dolge koščke. V kozici segrejemo vodo, dodamo sol, sladkor, 40 g masla in beluše. Kuhamo jih 15 minut. S preostalim maslom in moko naredimo prežganje. Beluše poberemo iz vode. Prežganje zalijemo z vodo od kuhanja belušev in s kurjo juho. Juho kuhamo kakih 10 minut, dodamo ji beluše in smetano ter jo po okusu začinimo. Juho po želji lahko tudi sesekljamo s paličnim mešalnikom.

Povzetek
Ime recepta
Belušna kremna juha
Objavljeno
Ocena
5 Based on 1 Review(s)