Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
Zdravje & prehranaBelušna kremna juha

Belušna kremna juha

MORDA VAS ZANIMA

Ostanke kuhanih zelenih belušev lahko zmešamo z mešalnikom v pire, segrejemo z nekaj mleka, ščepcem sesekljanega peteršilja in sesekljanega pehtrana in že imamo skoraj instantno kremo za beluševo juho!

- Oglas -

Kremna juha iz belušev

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g belušev
  • liter vode
  • sol po okusu
  • pol žličke sladkorja
  • 60 g masla
  • od 15 do 20 g moke
  • 250 ml kurje juhe
  • 125 ml smetane
  • sveže mleti poper
  • za noževo konico muškatnega oreščka.

Priprava:
Po potrebi beluše olupimo, narežemo na od tri do štiri centimetre dolge koščke. V kozici segrejemo vodo, dodamo sol, sladkor, 40 g masla in beluše. Kuhamo jih 15 minut. S preostalim maslom in moko naredimo prežganje. Beluše poberemo iz vode. Prežganje zalijemo z vodo od kuhanja belušev in s kurjo juho. Juho kuhamo kakih 10 minut, dodamo ji beluše in smetano ter jo po okusu začinimo. Juho po želji lahko tudi sesekljamo s paličnim mešalnikom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×