DomovZdravje & prehranaBelušna kremna juha

Belušna kremna juha

Ostanke kuhanih zelenih belušev lahko zmešamo z mešalnikom v pire, segrejemo z nekaj mleka, ščepcem sesekljanega peteršilja in sesekljanega pehtrana in že imamo skoraj instantno kremo za beluševo juho!

- Oglas -

Kremna juha iz belušev

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g belušev
  • liter vode
  • sol po okusu
  • pol žličke sladkorja
  • 60 g masla
  • od 15 do 20 g moke
  • 250 ml kurje juhe
  • 125 ml smetane
  • sveže mleti poper
  • za noževo konico muškatnega oreščka.

Priprava:
Po potrebi beluše olupimo, narežemo na od tri do štiri centimetre dolge koščke. V kozici segrejemo vodo, dodamo sol, sladkor, 40 g masla in beluše. Kuhamo jih 15 minut. S preostalim maslom in moko naredimo prežganje. Beluše poberemo iz vode. Prežganje zalijemo z vodo od kuhanja belušev in s kurjo juho. Juho kuhamo kakih 10 minut, dodamo ji beluše in smetano ter jo po okusu začinimo. Juho po želji lahko tudi sesekljamo s paličnim mešalnikom.

- Oglas -
Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.

NAJNOVEJŠE