Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaVitamin B1 - rešitev za manj pikov komarjev?

Vitamin B1 – rešitev za manj pikov komarjev?

MORDA VAS ZANIMA

Ste vedli, da nam lahko vitamin B1 pomaga pri težavah kot so komarji? Zaradi komarjev, ki prenašajo nevarne bolezni, vsako leto umre ogromno ljudi. Čeprav v naših krajih ni večje nevarnosti, da bi nam lahko piki komarja resneje škodili, pa so vseeno izjemno neprijetni. Tako predvsem v poletnih mesecih, ko so komarji praktično povsod, mnogi ljudje iščejo učinkovite možnosti, kako se zaščititi pred piki komarjev. Številni si pri tem pomagajo z naravnimi alternativami. Nekatere med njimi so dobro znane, spet za druge pa ve zelo majhen odstotek ljudi. Tako se redki zavedajo, da si je mogoče pri zaščiti pred komarji pomagati tudi s povečanim vnosom vitamina B1, imenovanega tudi tiamin.

- Oglas -

Vitamin B1

Zakaj je vredno dati priložnost naravni zaščiti?

Komarje privlačijo snovi in vonjave, ki jih izloča naše telo (med dihanjem, znojenjem ipd.). Tako lahko človeški vonj zaznajo s precejšnje razdalje, tudi do 45 metrov. Še posebej velika verjetnost obstaja, da vas piči samička komarja. Te namreč potrebujejo precej železa in beljakovin, da lahko ležejo jajčeca. Repelenti, ki so na voljo v trgovinah, so sicer lahko zelo učinkovita zaščita pred komarji, vendar pa večinoma vsebujejo DEET (N,N-dietil-meta-toluamid) – snov, ki lahko med drugim povzroči težave z živčnim sistemom. Uporaba tovrstnih repelentov je še posebej problematična pri otrocih, saj njihova koža zelo hitro absorbira snovi iz okolja. Tako je vsekakor smiselno, da poskušate tudi z naravno zaščito oziroma s kombinacijo več različnih naravnih metod.

Kakšne učinke ima vitamin B1?

Vitamin B1 je topen v vodi. Kadar zaužijemo večje količine od tistih, ki jih naše telo potrebuje, se izloči z urinom ali z znojem. Pri tem pa začne telo oddajati vonj, ki ga sicer sami ne zaznamo, vendar je za komarje skorajda neznosen. To je torej razlog, zaradi katerega je povečan vnos vitamina B1 odlična naravna metoda za odganjanje komarjev. Pomagate si lahko z jemanjem prehranskih dopolnil, po želji pa lahko prehranska dopolnila tudi zmešate s kremo ali z losjonom in nato mešanico nanesete na kožo. Tako dobite učinkovit naravni repelent. Koristilo pa bo tudi, da v obdobju, ko obstaja povečana možnost za pike komarjev, uživate več živil, bogatih z vitaminom B1. Verjetno eden najboljših virov vitamina B1 je pivski kvas, precej tega vitamina pa med drugim vsebujejo tudi živila, kot so ovseni kosmiči, krompir, stročnice, rjavi riž, šparglji in česen.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×