Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaZeleni čaj, aloe vera in papaja – odlična kombinacija proti napihnjenosti

Zeleni čaj, aloe vera in papaja – odlična kombinacija proti napihnjenosti

MORDA VAS ZANIMA

Ogromno ljudi se vsaj občasno sooča z napihnjenostjo. Kadar so težave resnejše, je nujno, da poskušate odkriti konkreten vzrok zanje in ga odpraviti. V primeru blažje napihnjenosti pa so zelo učinkoviti tudi različni domači pripravki. Ena najboljših izbir naj bi bila kombinacija zelenega čaja, papaje in aloe vere. Redno pitje napitka, ki ga pripravite iz naštetih sestavin, poskrbi, da se bo stanje občutno izboljšalo že v manj kot tednu dni. Napihnjenost bo tako le še neprijeten spomin.

- Oglas -

Napihnjenost

Zakaj prihaja do napihnjenosti?

Vzroki za napihnjenost so lahko različni. Pogosto imajo z njo težave ljudje, ki jedo prehitro. V nekaterih primerih je napihnjenost tudi simptom intolerance na določena živila. Čeprav je vsekakor zelo priporočljivo, da čez dan popijete dovolj tekočine, najbolje kar vode, pa se je pitju med sami obroki bolje izogniti, še posebej če ste pogosto napihnjeni. Do napihnjenosti lahko namreč pride tudi zaradi pitja tekočine med prehranjevanjem. Včasih je za napihnjenost krivo tudi kombiniranje prevelikega števila različnih živil znotraj enega samega obroka. Opazujte, ali vam določene kombinacije povzročajo še posebej veliko težav. Da bi se izognili napihnjenosti, vam priporočamo tudi, da hrano vedno dobro prežvečite in da nikoli ne govorite s polnimi usti. Še dva izmed možnih razlogov za napihnjenost pa sta prekomerno kopičenje tekočine v telesu in sindrom razdražljivega črevesja, pri ženskah pa je prekomerna napihnjenost možna tudi tik pred menstruacijo.

Čudežna kombinacija za preprečevanje napihnjenosti

V papaji najdemo številne koristne encime, ki pomagajo pri hitrejši prebavi hrane, predvsem pa pri prebavi beljakovin. S tem se zmanjša tveganje za napihnjenost. Za preprečevanje napihnjenosti je odličen tudi zeleni čaj. Poleg tega vam bo pomagal zeleni čaj pri hujšanju. Za piko na i pa poskrbi aloe vera, ki deluje kot blago odvajalo in pomirja črevesje. Kombiniranje papaje, zelenega čaja in aloe vere je torej lahko odlična rešitev za vse, ki se bojujete z napihnjenostjo!

Kako pripraviti napitek?

Za začetek potrebujete večji kos papaje. Če nimate dostopa do tega sadeža, si lahko pomagate tudi s prehranskimi dopolnili, ki vsebujejo encime iz papaje, pri čemer je še posebej pomemben papain. Nato pripravite skodelico zelenega čaja, ki ga zlijte v kuhinjski mešalnik. Dodajte še papajo in dobro premešajte. Na koncu primešajte še približno 50 mililitrov soka aloe vere. Napitek si pripravite zjutraj in ga pijte zelo počasi, po požirkih. To ponavljajte vsako jutro, od 7 do 14 dni zaporedoma, nato pa naredite krajši premor.

- Oglas -

Preverite tudi, kako odpraviti napihnjenost s pomočjo živil iz naše kuhinje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×