0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKaj uporabiti namesto pene za britje?

Kaj uporabiti namesto pene za britje?

MORDA VAS ZANIMA

Brez panike, tudi če ugotovite, da vam je zmanjkalo pene za britje, obstaja ogromno alternativ. Ena izmed možnosti je tudi suho britje, ki pa ni najbolj priporočljivo. Tako namreč zelo težko odstranite vse dlačice. Poleg tega pa obstaja večja nevarnost za razdraženo kožo. Namesto tega raje pobrskajte po kopalnici in kuhinji, kjer se morda najde alternativna pena za britje. Zagotovo imate pri roki kar nekaj izvrstnih nadomestkov za peno za britje.

- Oglas -

Pena za britje

Otroško olje

Uporaba otroškega olja poskrbi, da bo britvica gladko zdrsela po koži ravno tako kot pena za britje. Tako ne bo tveganja za ureznine in izpuščene dlačice. Pri nanosu otroškega olja pred britjem je sicer dobro upoštevati pravilo, da je manj več. Najboljše rezultate boste namreč dosegli, če uporabite zelo majhno količino olja.

Rastlinsko olje

Kadar ugotovite, da vam je zmanjkalo pene za britje, malce pobrskajte po kuhinji. Zelo dober nadomestek je lahko namreč katero koli rastlinsko olje, na primer kokosovo, olivno, avokadovo ipd. Olja poskrbijo, da je koža dobro navlažena in nahranjena, zato se boste izognili tipičnim težavam po britju.

- Oglas -

Balzam za lase

Namesto pene za britje lahko uporabite tudi svoj balzam za lase. Osnovni namen balzama je namreč vlaženje. Tako vsebuje ogromno sestavin, ki so koristne za kožo, zato bo koža po britju prijetno mehka in svilnata na otip. Če ne uporabljate balzama, si lahko pri britju pomagate tudi s šamponom za lase ali z gelom za prhanje.

Britje kokosovo olje karitejevo maslo, pena za britje

Karitejevo maslo

Večinoma se karitejevo maslo priporoča predvsem za nego kože po britju. Vendar pa je lahko tudi odlična rešitev v trenutkih, ko ugotovite, da vam je zmanjkalo pene za britje. Tako se boste z britvico precej bolj približali koži, na koncu pa ne bo potrebna uporaba posebnih negovalnih izdelkov.

Trdo milo

Večina sicer za umivanje rok uporablja tekoče milo, vendar imajo mnogi kljub temu na zalogi vsaj kos trdega mila. Če ga imate tudi sami pri roki, lahko z njim zelo uspešno nadomestite izdelek kot je pena za britje.

- Oglas -

Arašidovo maslo

Na prvi pogled zelo nenavadna zamenjava za peno za britje je arašidovo maslo. Vendar pa je to zagotovo ena najboljših izbir. Arašidovo maslo je namreč ravno dovolj gosto in kremasto, da bo britje otročje lahko. Med samim britjem boste morali sicer britvico očistiti večkrat kot običajno, vendar boste na koncu zagotovo ugotovili, da se je splačalo. Koža bo namreč neverjetno gladka, mehka in navlažena.

Gel aloe vere

V poletnih mesecih se pogosto srečujemo s sončnimi opeklinami. V takšnih situacijah nam pride zelo prav uporaba aloe vere, ki zelo hitro ohladi kožo. Poleg tega pa je gel aloe vere izvrsten tudi kot zamenjava za peno za britje. Ker pomirja kožo, se vam tako ne bo treba bati, da bi se morali kasneje soočati s srbečico in s pordelo kožo.

.

NAJNOVEJŠE