Naredite si zdravo arašidovo maslo

    Arašidovo maslo je verjetno v naše hladilnike zašlo zaradi ameriških filmov in trendov, kjer izgleda, kot da je cela Amerika ‘nora’ na to vrsto masla. Vendar pa je arašidovo maslo dejansko zelo priporočljivo, če ste na kakšni dieti, saj študije kažejo, da jedci arašidovega masla po navadi ne prekoračijo dnevnega limita kalorij.


    Ker pa je to maslo tudi nabito z antioksidanti, pa se lahko kosa tudi s sadjem. Problem s kupljenim arašidovim maslom je v tem, da lahko vsebuje veliko trans maščob. Poleg tega, pa ga v večini primerov najdemo v plastični embalaži, ki pa vsekakor ni dobra za okolje. Zakaj si torej ne bi arašidovega masla naredili doma, in se izognili tem nevšečnostim?

    Sestavine:

    • 2 skodelici oluščenih arašidov (prib. 400g)
    • pol žlice rastlinskega olja
    • pol žlice medu
    1. sestavine vrzite v napravo za mletje in mešajte nekaj minut, dokler se popolnoma ne zdrobijo
    2. če so se slučajno arašidi prijeli stranic posode, ustavite multipraktik in jih postrgajte z robov
    3. čez nekaj časa se, ko se bodo delci dobro premešali bo nastala gosta krema
    4. če pa slučajno želite arašidovo maslo s koščki arašidov, pa enostavno dodajte predhodno zdrobljene arašide mešanici.


    Arašidovo maslo
    nato lahko tudi shranite v steklene kozarce in ga postavite v hladilnik, kjer bo zdržalo tudi do dva mesca.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte