Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Ekologija & okoljeNestlé ogroža orangutane

Nestlé ogroža orangutane

MORDA VAS ZANIMA

Greenpeace je zopet povzdignil svoj glas. Tokrat so se borili proti korporaciji Nestlé, ki uporablja palmovo olje, s čimer bi naj prispevali pri dodatnem uničenju deževnih gozdov. Zato so se zbrani na strani Greenpeace-a oblekli v orangutane in odločno protestirali.

- Oglas -


Greenpeace trdi, da Nestlé kupuje palmovo olje, ki je rastlinsko olje, katerega se uporablja pri procesiranju hrane, proizvajajo pa ga v Indoneziji, ki bi naj bila vključena v ilegalno posekavanje palmovih dreves. Ilegalno sekanje dreves pa povzroča izsuševanje zemlje, ki sproža v ozračje ogromne količine ogljikovega dioksida. Poleg naštetega pa to seveda škoduje tudi orangutanom, ki so ostali brez doma.

Večja podjetja, kot npr. Unilever so že prenehali z dobavo tega olja, sedaj pa bi radi, da to naredi še Nestlé.


Ian Duff, zagovornik kampanje je izjavil, da nekateri Nestlejevi proizvodi, kot npr. Kit Kat vsebujejo palmovo olje, katerega seveda dobavljajo ilegalni preprodajalci, ki nevede povzročajo iztrebljanje orangutanov. Druga večja podjetja so že naredila korak naprej glede tega, vendar pa Nestlé vsem tem obrača hrbet. Zato mora podjetje nehati z posrednim uničevanjem deževnega gozda, je zaključil.

Podjetje je zato za enkrat pristalo na to, da bi naj do leta 2015 prenehali z uporabo palmovega olja, vendar pa je tovseeno dokaj dolga doba za orangutane.

- Oglas -

Vir: Greenpeace International

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×