Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Ekologija & okoljeNestlé ogroža orangutane

Nestlé ogroža orangutane

MORDA VAS ZANIMA

Greenpeace je zopet povzdignil svoj glas. Tokrat so se borili proti korporaciji Nestlé, ki uporablja palmovo olje, s čimer bi naj prispevali pri dodatnem uničenju deževnih gozdov. Zato so se zbrani na strani Greenpeace-a oblekli v orangutane in odločno protestirali.

- Oglas -


Greenpeace trdi, da Nestlé kupuje palmovo olje, ki je rastlinsko olje, katerega se uporablja pri procesiranju hrane, proizvajajo pa ga v Indoneziji, ki bi naj bila vključena v ilegalno posekavanje palmovih dreves. Ilegalno sekanje dreves pa povzroča izsuševanje zemlje, ki sproža v ozračje ogromne količine ogljikovega dioksida. Poleg naštetega pa to seveda škoduje tudi orangutanom, ki so ostali brez doma.

Večja podjetja, kot npr. Unilever so že prenehali z dobavo tega olja, sedaj pa bi radi, da to naredi še Nestlé.


Ian Duff, zagovornik kampanje je izjavil, da nekateri Nestlejevi proizvodi, kot npr. Kit Kat vsebujejo palmovo olje, katerega seveda dobavljajo ilegalni preprodajalci, ki nevede povzročajo iztrebljanje orangutanov. Druga večja podjetja so že naredila korak naprej glede tega, vendar pa Nestlé vsem tem obrača hrbet. Zato mora podjetje nehati z posrednim uničevanjem deževnega gozda, je zaključil.

Podjetje je zato za enkrat pristalo na to, da bi naj do leta 2015 prenehali z uporabo palmovega olja, vendar pa je tovseeno dokaj dolga doba za orangutane.

- Oglas -

Vir: Greenpeace International

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×