Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaAli je arašid orešček?

Ali je arašid orešček?

MORDA VAS ZANIMA

Veliko ljudi verjetno daje arašide v skupino oreščkov. Vendar to ne drži, saj arašidi strokovno gledano spadajo arašidi v skupino stročnic, kar pomeni da so si bolj v sorodu z lečo, grahom, fižolom ter ostalimi stročnicami.

- Oglas -


Arašidi

Razlog za ‘zamenjavo identitete’ je zaradi njihove uporabe, saj jih namreč uporabljamo v iste namene kot orehe in lešnike (torej prave oreščke).

Kakšna pa je potem sploh razlika med tema dvema skupinama? Stročnice imajo po navadi užitna semena, ki so varno shranjena v stroku, ki se razdeli na dva dela. Oreščki pa vsebujejo le eno seme in se sami po sebi ne bodo odprli.

Arašidi so torej legumi, ki imajo strok, ki raste pod zemljo za razliko od oreščkov, ki rastejo na vejah dreves ali grmičev. Verjetno bi bili presenečeni, da večina hrane, ki jo pojmujemo kot oreščke, to sploh ni (pistacije, indijski oreščki ter kokos ne spadajo med orehe).

- Oglas -NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×