Zdravje & prehranaAli je arašid orešček?

Ali je arašid orešček?

MORDA VAS ZANIMA

Veliko ljudi verjetno daje arašide v skupino oreščkov. Vendar to ne drži, saj arašidi strokovno gledano spadajo arašidi v skupino stročnic, kar pomeni da so si bolj v sorodu z lečo, grahom, fižolom ter ostalimi stročnicami.

- Oglas -


Arašidi

Razlog za ‘zamenjavo identitete’ je zaradi njihove uporabe, saj jih namreč uporabljamo v iste namene kot orehe in lešnike (torej prave oreščke).

Kakšna pa je potem sploh razlika med tema dvema skupinama? Stročnice imajo po navadi užitna semena, ki so varno shranjena v stroku, ki se razdeli na dva dela. Oreščki pa vsebujejo le eno seme in se sami po sebi ne bodo odprli.

Arašidi so torej legumi, ki imajo strok, ki raste pod zemljo za razliko od oreščkov, ki rastejo na vejah dreves ali grmičev. Verjetno bi bili presenečeni, da večina hrane, ki jo pojmujemo kot oreščke, to sploh ni (pistacije, indijski oreščki ter kokos ne spadajo med orehe).

- Oglas -NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×