Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeNASA razkrila osupljivo animacijo toplogrednih plinov

NASA razkrila osupljivo animacijo toplogrednih plinov

MORDA VAS ZANIMA

Nasino vesoljsko plovilo im. Aqua je dnevno dokumentirala nivoje ogljikovega dioksida z atmosferičnim infrardečim instrumentom (AIRS) zadnjih sedem let. Sedaj pa so te podatke zbrali skupaj in naredili krajšo animacijo, ki je pokazala grozljive spremembe koncentracije toplogrednih plinov v naši atmosferi.

- Oglas -

AIRS, je po besedah Nasinega raziskovalca Moustafa Chachine, priskrbel pomembne informacije raziskovalski stroki, katere so pomembne že sedaj ter bodo tudi ostale pomembne za prihodnost. Ti podatki bodo pomagali raziskovalcem razumeti kako se ti toplogredni plini razporejajo ter gibljejo.

Tako bodo lahko odkrili t.i. korita kamor se odvečni CO2 shranjuje in v prihodnjosti to uporabili v prid človeštvu. Podatki so do sedaj pokazali obroč CO2 v južni hemisferi, ki deluje kot korito za severno hemisfero. Prav tako pa je vidno razmerje med povišanjem CO2 ter izparevanjem vode, kar vodi do nenadnih dvigov temperature.

Več si lahko ogledate v spodnjem videu.
- Oglas -

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×