Ekologija & okoljeNASA razkrila osupljivo animacijo toplogrednih plinov

NASA razkrila osupljivo animacijo toplogrednih plinov

MORDA VAS ZANIMA

Nasino vesoljsko plovilo im. Aqua je dnevno dokumentirala nivoje ogljikovega dioksida z atmosferičnim infrardečim instrumentom (AIRS) zadnjih sedem let. Sedaj pa so te podatke zbrali skupaj in naredili krajšo animacijo, ki je pokazala grozljive spremembe koncentracije toplogrednih plinov v naši atmosferi.

- Oglas -

AIRS, je po besedah Nasinega raziskovalca Moustafa Chachine, priskrbel pomembne informacije raziskovalski stroki, katere so pomembne že sedaj ter bodo tudi ostale pomembne za prihodnost. Ti podatki bodo pomagali raziskovalcem razumeti kako se ti toplogredni plini razporejajo ter gibljejo.

Tako bodo lahko odkrili t.i. korita kamor se odvečni CO2 shranjuje in v prihodnjosti to uporabili v prid človeštvu. Podatki so do sedaj pokazali obroč CO2 v južni hemisferi, ki deluje kot korito za severno hemisfero. Prav tako pa je vidno razmerje med povišanjem CO2 ter izparevanjem vode, kar vodi do nenadnih dvigov temperature.

Več si lahko ogledate v spodnjem videu.
- Oglas -

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×