Ekologija & okoljeIskanje Nessie privedlo do zanimive najdbe

Iskanje Nessie privedlo do zanimive najdbe

MORDA VAS ZANIMA

Le kaj imata skupnega golf in pošast iz Loch Nessa? Ta dva simbola Škotske sta se združia na prav poseben način, saj so znanstveniki pri iskanju Nessi na jezerskem dnu namesto pošasti našli kar 100.000 žogic za golf.

- Oglas -


Žogice za golf

Golf žogice so danes postale že skoraj tako pogoste kot plastenke v naravi. Golf žoge, ki so jih astronavti pustili na luni davnega leta 1971 so že pozabljene, vendar pa je situacija na zemlji drugačna, saj se razgrajujejo zelo dolgo. Pri tem pa se odvijajo tudi razni procesi, ki jih povzročajo težke kovine, ki škodujejo okolju.

Jedro golf žogice je namreč sestavljeno iz nevarne kovine – cinka, ki se pri razkrajanju vpije v zemljo in zastruplja vse okoli sebe.

Letno se izgubi približno 300 milijonov žogic za golf v Združenih državah Amerike, koliko pa je teh na leto v Evropi pa je na žalost neznano. Zato si lahko verjetno predstavljate kakšen učinek ima ta številka na okolje.

- Oglas -

Video posnetek ekspedicije kaže številne golf žoge, ki osvetljujejo dolgočasno jezersko dno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×