Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Dom & energijaRazkrinkajmo mite o kaminu

Razkrinkajmo mite o kaminu

MORDA VAS ZANIMA

Le komu v mrzlih dneh ni lepo sedeti ob kaminu in uživati v zimski idili? Vendar pa ali lahko kamin segreje hišo? Boste s tem prihranili denar? Kaj pa dim, ki se nabere v prostoru? Preberite si nekaj dejstev, preden vržete dodatno poleno na ogenj.

- Oglas -

Odprti ogenj je bil za človeka prvi vir toplote, ki ga je grel, ko je bilo zunaj mrzlo. Vendar pa to ne pomeni, da je ta najbolj energijsko učinkovit ter čist. Statistika kaže, da ima kar 27 milijonov ameriških domov kamin. Raziskava, narejena na to temo, pa kaže tudi, da ta ognjišča niso ravno pravi način, kako učinkovito ogreti prostor.

Kovencionalni kamin ima termalno zmogljivost borih 7%, saj večina toplote uide skozi dimnik. To pomeni, da za vsakih 100€, ki jih porabite za les, dejansko dobite ven le za 10€ energije. Poleg tega pa les, ki izgoreva onesnažuje zrak – zunaj in znotraj hiše.


Tisti vonj po lesu je dejansko strupen, zato se ga raje izogibajte. Še posebno pa je takšen zrak nevaren otrokom, starejšim, ter ljudem, ki imajo težave z astmo.

Velik problem pa predstavlja tudi to, da ljudje pozimi kurijo več lesa oziroma uporabljajo kamine in s tem še dodatno onesnažujejo zrak.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×