Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energijaRazkrinkajmo mite o kaminu

Razkrinkajmo mite o kaminu

MORDA VAS ZANIMA

Le komu v mrzlih dneh ni lepo sedeti ob kaminu in uživati v zimski idili? Vendar pa ali lahko kamin segreje hišo? Boste s tem prihranili denar? Kaj pa dim, ki se nabere v prostoru? Preberite si nekaj dejstev, preden vržete dodatno poleno na ogenj.

- Oglas -

Odprti ogenj je bil za človeka prvi vir toplote, ki ga je grel, ko je bilo zunaj mrzlo. Vendar pa to ne pomeni, da je ta najbolj energijsko učinkovit ter čist. Statistika kaže, da ima kar 27 milijonov ameriških domov kamin. Raziskava, narejena na to temo, pa kaže tudi, da ta ognjišča niso ravno pravi način, kako učinkovito ogreti prostor.

Kovencionalni kamin ima termalno zmogljivost borih 7%, saj večina toplote uide skozi dimnik. To pomeni, da za vsakih 100€, ki jih porabite za les, dejansko dobite ven le za 10€ energije. Poleg tega pa les, ki izgoreva onesnažuje zrak – zunaj in znotraj hiše.


Tisti vonj po lesu je dejansko strupen, zato se ga raje izogibajte. Še posebno pa je takšen zrak nevaren otrokom, starejšim, ter ljudem, ki imajo težave z astmo.

Velik problem pa predstavlja tudi to, da ljudje pozimi kurijo več lesa oziroma uporabljajo kamine in s tem še dodatno onesnažujejo zrak.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×