0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeVezje na bio osnovi

Vezje na bio osnovi

MORDA VAS ZANIMA

Konec naftne odvisnosti ne pomeni le konec uporabe goriva, baziranega na nafti. To pomeni tudi konec uporabe nafte pri izdelai različnih materialov, za katere so se sedaj uporabljale petrokemikalije.

- Oglas -

Plastični izdelki so verjetno najbolj očiten izdelek na spisku takšnih materialov, vendar pa ne smemo pozabiti, da so tudi elektronska vezja dober kandidat za bio materiale.

Univerza v Delawearu je že začela izdelovati vezje, ki je narejeno iz piščančjih peres ter olja iz soje. To je vsekakor odlična novica, saj to lahko pomeni začetek proizvodnje vezja, ki bo narejeno iz obnovljivih virov, kar bo posledično pripomoglo k zmanjšanju toplogrednih plinov.

Zmanjšanje odvisnosti od petrokemikalij pri vezju in uporaba odpadnega piščančjega perja pa lahko zaradi vsebnosti keratina poveča hitrost vezja. Sicer je res, da komercializacija takšnega vezja za enkrat še ne bo ugledala masivne proizvodnje, vendar pa lahko to v prihodnosti zmanjša problem soraj 1,3 milijard kilogramov odvečnega perja, ki ga proizvedejo letno samo ZDA.

.

NAJNOVEJŠE