Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Ekologija & okoljeVezje na bio osnovi

Vezje na bio osnovi

MORDA VAS ZANIMA

Konec naftne odvisnosti ne pomeni le konec uporabe goriva, baziranega na nafti. To pomeni tudi konec uporabe nafte pri izdelai različnih materialov, za katere so se sedaj uporabljale petrokemikalije.

- Oglas -

Plastični izdelki so verjetno najbolj očiten izdelek na spisku takšnih materialov, vendar pa ne smemo pozabiti, da so tudi elektronska vezja dober kandidat za bio materiale.

Univerza v Delawearu je že začela izdelovati vezje, ki je narejeno iz piščančjih peres ter olja iz soje. To je vsekakor odlična novica, saj to lahko pomeni začetek proizvodnje vezja, ki bo narejeno iz obnovljivih virov, kar bo posledično pripomoglo k zmanjšanju toplogrednih plinov.

Zmanjšanje odvisnosti od petrokemikalij pri vezju in uporaba odpadnega piščančjega perja pa lahko zaradi vsebnosti keratina poveča hitrost vezja. Sicer je res, da komercializacija takšnega vezja za enkrat še ne bo ugledala masivne proizvodnje, vendar pa lahko to v prihodnosti zmanjša problem soraj 1,3 milijard kilogramov odvečnega perja, ki ga proizvedejo letno samo ZDA.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×