Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Ekologija & okoljeVeternice na morju ne škodujejo morskemu življenju

Veternice na morju ne škodujejo morskemu življenju

MORDA VAS ZANIMA

Študija veternic evropske obale je pokazala, da ti objekti ne povzročajo težav okolju.

- Oglas -


Znanstveniki na univerzi v Stockholmu so ugotovili, da strukture veternic služijo kot dom ribam, rakom, rastlinam ter školjkam in tako povzročajo večjo in širšo biološko raznolikost v okolici veternic, kot pa v nadzorovanem okolju.


Tako imajo veternice podoben učinek kot na primer potopljene ladje, ki delujejo kot umetno narejeni grebeni. Te imajo prebivalci morja veliko raje, kot navadno skalovje, zato so že večkrat namerno potopili kakšno odluženo barko, ki je dobila novo funkcijo – dom morskim bitjem.

Zato znanstveniki razmišljajo, da bi naredili še več površin z veternicami, ki bodo koristile tako morju, kot tudi človeštvu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×