Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.
Zdravje & prehranaKako aktivno preživeti zimske dni

Kako aktivno preživeti zimske dni

MORDA VAS ZANIMA

Mrzli dnevi že nekaj časa pritiskajo na vrata. Zato je za nekatere zima dokaj dolgočasna sezona, saj ne vedo, kaj bi v tem času delali in kako bi se razgibali. Tukaj je nekaj nasvetov, kako čim bolj aktivno preživeti mrzle zimske dni.

Kidanje snega

- Oglas -

Kidanje snega izpred vašega dovoza je lahko dokaj prijetno opravilo, če se ga lotite na pravilen način oziroma imate pravilen pristop. Če le imate čas in energijo, vzemite v roke lopato in skidajte sneg na dovozu. Tako lahko v 30 minutah porabite kar 245 kalorij, poleg tega pa je to tudi dobra kardio vadba, ki vas bo spravila iz naslonjača.

Sprehodi

Manjši sprehodi po vašem okolišu so lahko prijetna zimska aktivnost. S tem lahko v 30 minutah izgubite 176 kalorij.

Plavanje

Čeprav je zunaj mraz, pa to še ne pomeni, da so obiski bazenov in toplic nepripročljivi. Ravno nasprotno, saj vas lahko nekaj dolžin po bazenu prav prijetno ogreje. V 30 minutah pa lahko s tem izgubite tudi 320 kalorij.

- Oglas -

Igranje na snegu

Izrazite skritega otroka v sebi in se razvedrite z igrami na snegu. Gradnja snežaka, sankanje ali kepanje vas bo dodobra pogrelo, v 30 minutah pa boste izgubili 219 kalorij.

Drsanje

Drsanje je čudovit zimski šport, ki je priporočljiv za vsakogar. Prav tako pa je to odlična alternativa sedenju pred televizorjem, poleg tega pa boste po 30 minutah izgubili 202 kaloriji.

Zimski športi

Smučanje, deskanje na snegu ter tek na smučeh, so izredno priljubljeni zimski športi. Nič hudega, če ste začetnik, saj lahko tudi na ta način izgubite obilico kalorij že v samo 30 minutah:
Smučanje: 352 kalorij
Deskanje na snegu: 459 kalorij
Tek na smučeh: 404 kalorij.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×