0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPreverite, kaj se zgodi, ko začnete redno uporabljati kurkumo!

Preverite, kaj se zgodi, ko začnete redno uporabljati kurkumo!

MORDA VAS ZANIMA

Kurkuma je postala začimba, o kateri se v zadnjih letih ogromno govori. Vse več ljudi tako odkriva izjemno blagodejne vplive kurkume na zdravje in počutje. Če pri pripravi obrokov večkrat pozabite na to začimbo sončne rumene barve, je skrajni čas, da se to spremeni. Ker kurkuma nima zelo izrazitega okusa, jo je mogoče zlahka vključiti v številne jedi in napitke. Z rednim uživanjem kurkume lahko že kmalu pričakujete kar nekaj sprememb – pozitivnih, seveda!

- Oglas -

Kurkuma

Vzdrževanje zdrave telesne teže bo postalo precej lažje

Raziskovalci so ugotovili, da kurkumin, ključna sestavina kurkume, pomaga pri preprečevanju skladiščenja maščob v našem telesu. Zgolj dodajanje kurkume seveda ne more rešiti morebitnih težav s čezmerno telesno težo, vendar pa je lahko eden izmed ukrepov, ki bodo pripomogli k temu, da bo proces hujšanja precej lažji.

Morebitne bolečine bodo postale precej znosnejše

Kurkumin uvrščamo tudi med močne antioksidante in protivnetne snovi. Njegov učinek bo najmočnejši, če boste kurkumo kombinirali s poprom, saj se s tem izboljša absorpcija. Številne študije so pokazale, da je kurkumin izjemno učinkovit pri blaženju bolečin in pri zmanjšanju otekanja različnih delov telesa. Tako je več kurkume v prehrani med drugim zelo koristno za ljudi, ki se spopadajo z artritisom. Če se odločite za prehransko dopolnilo, je sicer pomembno, da posamezni odmerek ne presega približno 500 mg kurkumina. Čeprav gre za zelo zdravo snov, lahko namreč v prevelikih količinah oteži absorpcijo železa.

- Oglas -

Vaše razpoloženje se bo izboljšalo

Kronična vnetja v telesu imajo pomembno vlogo tudi pri razvoju razpoloženjskih motenj. Ker lahko s pomočjo rednega uživanja kurkume zamejite ta vnetja, to pomeni, da lahko pričakujete tudi izboljšanje razpoloženja. Kurkuma lahko pomaga celo pri zmanjševanju nevarnosti za depresijo ali pa pri ublažitvi simptomov pri tistih, ki se že spopadajo s to boleznijo.

Imeli boste manj težav z nihanjem krvnega sladkorja

Diabetes tipa 2 je ena najbolj razširjenih zdravstvenih težav sodobnega časa. Za tiste, ki že imajo omenjeno diagnozo, je še posebej pomembno, da so zelo pozorni na svojo prehrano, sicer lahko pride precej hitro do drastičnega poslabšanja. Mnogi priporočajo, da bi morala prehrana sladkornega bolnika vsebovati tudi kurkumo, saj je to začimba, ki lahko pomaga pri zniževanju količine sladkorja v krvi.

Tveganje za srčno-žilna obolenja se bo zmanjšalo

Kurkuma pa lahko ne nazadnje pomaga tudi pri zniževanju ravni trigliceridov in LDL-holesterola v krvi. Če k temu prištejemo še dejstvo, da je kurkumin odličen antioksidant, ki je zelo uspešen pri preprečevanju oksidativnega stresa in kroničnih vnetij v telesu, ni posebej presenetljivo, da lahko z rednim dodajanjem kurkume različnim jedem zmanjšamo tudi nevarnost za številne resne bolezni, povezane s srcem in ožiljem.

.

NAJNOVEJŠE