Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaPreverite, kaj se zgodi, ko začnete redno uporabljati kurkumo!

Preverite, kaj se zgodi, ko začnete redno uporabljati kurkumo!

MORDA VAS ZANIMA

Kurkuma je postala začimba, o kateri se v zadnjih letih ogromno govori. Vse več ljudi tako odkriva izjemno blagodejne vplive kurkume na zdravje in počutje. Če pri pripravi obrokov večkrat pozabite na to začimbo sončne rumene barve, je skrajni čas, da se to spremeni. Ker kurkuma nima zelo izrazitega okusa, jo je mogoče zlahka vključiti v številne jedi in napitke. Z rednim uživanjem kurkume lahko že kmalu pričakujete kar nekaj sprememb – pozitivnih, seveda!

- Oglas -

Kurkuma

Vzdrževanje zdrave telesne teže bo postalo precej lažje

Raziskovalci so ugotovili, da kurkumin, ključna sestavina kurkume, pomaga pri preprečevanju skladiščenja maščob v našem telesu. Zgolj dodajanje kurkume seveda ne more rešiti morebitnih težav s čezmerno telesno težo, vendar pa je lahko eden izmed ukrepov, ki bodo pripomogli k temu, da bo proces hujšanja precej lažji.

Morebitne bolečine bodo postale precej znosnejše

Kurkumin uvrščamo tudi med močne antioksidante in protivnetne snovi. Njegov učinek bo najmočnejši, če boste kurkumo kombinirali s poprom, saj se s tem izboljša absorpcija. Številne študije so pokazale, da je kurkumin izjemno učinkovit pri blaženju bolečin in pri zmanjšanju otekanja različnih delov telesa. Tako je več kurkume v prehrani med drugim zelo koristno za ljudi, ki se spopadajo z artritisom. Če se odločite za prehransko dopolnilo, je sicer pomembno, da posamezni odmerek ne presega približno 500 mg kurkumina. Čeprav gre za zelo zdravo snov, lahko namreč v prevelikih količinah oteži absorpcijo železa.

Vaše razpoloženje se bo izboljšalo

Kronična vnetja v telesu imajo pomembno vlogo tudi pri razvoju razpoloženjskih motenj. Ker lahko s pomočjo rednega uživanja kurkume zamejite ta vnetja, to pomeni, da lahko pričakujete tudi izboljšanje razpoloženja. Kurkuma lahko pomaga celo pri zmanjševanju nevarnosti za depresijo ali pa pri ublažitvi simptomov pri tistih, ki se že spopadajo s to boleznijo.

Imeli boste manj težav z nihanjem krvnega sladkorja

- Oglas -

Diabetes tipa 2 je ena najbolj razširjenih zdravstvenih težav sodobnega časa. Za tiste, ki že imajo omenjeno diagnozo, je še posebej pomembno, da so zelo pozorni na svojo prehrano, sicer lahko pride precej hitro do drastičnega poslabšanja. Mnogi priporočajo, da bi morala prehrana sladkornega bolnika vsebovati tudi kurkumo, saj je to začimba, ki lahko pomaga pri zniževanju količine sladkorja v krvi.

Tveganje za srčno-žilna obolenja se bo zmanjšalo

Kurkuma pa lahko ne nazadnje pomaga tudi pri zniževanju ravni trigliceridov in LDL-holesterola v krvi. Če k temu prištejemo še dejstvo, da je kurkumin odličen antioksidant, ki je zelo uspešen pri preprečevanju oksidativnega stresa in kroničnih vnetij v telesu, ni posebej presenetljivo, da lahko z rednim dodajanjem kurkume različnim jedem zmanjšamo tudi nevarnost za številne resne bolezni, povezane s srcem in ožiljem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×