Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Zdravje & prehranaTopla bučna juhica

Topla bučna juhica

MORDA VAS ZANIMA

Vas zanima kako s najlažje pogrejete na turoben jesenski dan? Z juhico, seveda! In to bučno! Zraven lahko postrežete še rezino bučnega kruha in jesensko kosilce je nared.

- Oglas -

bučna juha

Potrebujete:

  • ¼ skodelice bučnega pireja,
  • 2 sesekljani šalotki,
  • 3 sesekljane stroke česna,
  • 2 skodelici vode,
  • 1 skodelico kokosovega mleka,
  • 2 žlici agavinega sirupa,
  • olivno olje
  • ¼ čajne žličke soli, črnega popra, cimeta in muškatnega oreščka,
  • ščepec rožmarina (po želji).

Priprava:

  • V večji (globji) ponvi na srednje močnem ognju in olivnem olju prepražite šalotko in česen. Pražite ju toliko časa dokler ne porumenita.
  • Sčasoma jima dodajte še vse preostale sestavine in jih počasi kuhajte.
  • Čez 5-10 minut zmes nekoliko ohladite nato pa jo prelijte v mešalnik, kjer jo mešajte toliko časa dokler ne bo zmes popolnoma gladka.
  • Nato zmes prelijte nazaj v ponev ter jo kuhajte dokler ne zavre. Po želji ji dodajte še ščepec rožmarina in juhica je pripravljena!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×