Vas zanima kako s najlažje pogrejete na turoben jesenski dan? Z juhico, seveda! In to bučno! Zraven lahko postrežete še rezino bučnega kruha in jesensko kosilce je nared.
- Oglas -
Potrebujete:
- ¼ skodelice bučnega pireja,
- 2 sesekljani šalotki,
- 3 sesekljane stroke česna,
- 2 skodelici vode,
- 1 skodelico kokosovega mleka,
- 2 žlici agavinega sirupa,
- olivno olje
- ¼ čajne žličke soli, črnega popra, cimeta in muškatnega oreščka,
- ščepec rožmarina (po želji).
Priprava:
- V večji (globji) ponvi na srednje močnem ognju in olivnem olju prepražite šalotko in česen. Pražite ju toliko časa dokler ne porumenita.
- Sčasoma jima dodajte še vse preostale sestavine in jih počasi kuhajte.
- Čez 5-10 minut zmes nekoliko ohladite nato pa jo prelijte v mešalnik, kjer jo mešajte toliko časa dokler ne bo zmes popolnoma gladka.
- Nato zmes prelijte nazaj v ponev ter jo kuhajte dokler ne zavre. Po želji ji dodajte še ščepec rožmarina in juhica je pripravljena!
- Oglas -