DomovZdravje & prehranaTopla bučna juhica

Topla bučna juhica

Vas zanima kako s najlažje pogrejete na turoben jesenski dan? Z juhico, seveda! In to bučno! Zraven lahko postrežete še rezino bučnega kruha in jesensko kosilce je nared.

- Oglas -

bučna juha

Potrebujete:

  • ¼ skodelice bučnega pireja,
  • 2 sesekljani šalotki,
  • 3 sesekljane stroke česna,
  • 2 skodelici vode,
  • 1 skodelico kokosovega mleka,
  • 2 žlici agavinega sirupa,
  • olivno olje
  • ¼ čajne žličke soli, črnega popra, cimeta in muškatnega oreščka,
  • ščepec rožmarina (po želji).

Priprava:

  • V večji (globji) ponvi na srednje močnem ognju in olivnem olju prepražite šalotko in česen. Pražite ju toliko časa dokler ne porumenita.
  • Sčasoma jima dodajte še vse preostale sestavine in jih počasi kuhajte.
  • Čez 5-10 minut zmes nekoliko ohladite nato pa jo prelijte v mešalnik, kjer jo mešajte toliko časa dokler ne bo zmes popolnoma gladka.
  • Nato zmes prelijte nazaj v ponev ter jo kuhajte dokler ne zavre. Po želji ji dodajte še ščepec rožmarina in juhica je pripravljena!
- Oglas -
Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.
spot_img

NAJNOVEJŠE