Topla bučna juhica

    Vas zanima kako s najlažje pogrejete na turoben jesenski dan? Z juhico, seveda! In to bučno! Zraven lahko postrežete še rezino bučnega kruha in jesensko kosilce je nared.

    bučna juha

    Potrebujete:

    • ¼ skodelice bučnega pireja,
    • 2 sesekljani šalotki,
    • 3 sesekljane stroke česna,
    • 2 skodelici vode,
    • 1 skodelico kokosovega mleka,
    • 2 žlici agavinega sirupa,
    • olivno olje
    • ¼ čajne žličke soli, črnega popra, cimeta in muškatnega oreščka,
    • ščepec rožmarina (po želji).

    Priprava:

    • V večji (globji) ponvi na srednje močnem ognju in olivnem olju prepražite šalotko in česen. Pražite ju toliko časa dokler ne porumenita.
    • Sčasoma jima dodajte še vse preostale sestavine in jih počasi kuhajte.
    • Čez 5-10 minut zmes nekoliko ohladite nato pa jo prelijte v mešalnik, kjer jo mešajte toliko časa dokler ne bo zmes popolnoma gladka.
    • Nato zmes prelijte nazaj v ponev ter jo kuhajte dokler ne zavre. Po želji ji dodajte še ščepec rožmarina in juhica je pripravljena!
    Povejte svoje mnenje - kometirajte