Opojne vonjave iz pečice preženejo slabo voljo na še tako deževen in meglen dan! Bučni kruh je edinstvena kulinarična priloga, lahko pa ga uživate tudi samostojno skupaj s svojim najljubšim namazom.

Bučni kruh

Potrebujete:

  • 1 ½ skodelice pirine moke,
  • 1 čajno žličko soli,
  • 1 čajno žličko agavinega sirupa,
  • 1 čajno žličko sode bikarbone,
  • 1 polno skodelico bučnega pireja,
  • ½ skodelice olivnega olja,
  • 2 stepeni jajci,
  • ¼ skodelice vode,
  • ½ čajne žličke cimeta,
  • ½ čajne žličke muškatnega oreščka,
  • ½ čajne žličke pimenta,
  • ½ skodelice sesekljanih orehov (po želji).

Priprava:

  • Pečico segrejte na 180°C.
  • Skupaj zmešajte moko, sol, agavin sirup in sodo bikarbono.
  • V lončeni skledi zmešajte bučin pire, olje, jajca, vodo ter začimbe.
  • Suhe sestavine zmešajte skupaj z mokrimi in jim po želji dodajte še orehe.
  • Maso vlijte v dobro premazan pekač in kruh pečemo 50 do 60 minut.
  • Ko je kruh pečen, ga postavite iz pečice in pustite, da se ohladi. Pa dober tek!