Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaOmamen bučni kruh

Omamen bučni kruh

MORDA VAS ZANIMA

Opojne vonjave iz pečice preženejo slabo voljo na še tako deževen in meglen dan! Bučni kruh je edinstvena kulinarična priloga, lahko pa ga uživate tudi samostojno skupaj s svojim najljubšim namazom.

- Oglas -

Bučni kruh

Potrebujete:

  • 1 ½ skodelice pirine moke,
  • 1 čajno žličko soli,
  • 1 čajno žličko agavinega sirupa,
  • 1 čajno žličko sode bikarbone,
  • 1 polno skodelico bučnega pireja,
  • ½ skodelice olivnega olja,
  • 2 stepeni jajci,
  • ¼ skodelice vode,
  • ½ čajne žličke cimeta,
  • ½ čajne žličke muškatnega oreščka,
  • ½ čajne žličke pimenta,
  • ½ skodelice sesekljanih orehov (po želji).

Priprava:

  • Pečico segrejte na 180°C.
  • Skupaj zmešajte moko, sol, agavin sirup in sodo bikarbono.
  • V lončeni skledi zmešajte bučin pire, olje, jajca, vodo ter začimbe.
  • Suhe sestavine zmešajte skupaj z mokrimi in jim po želji dodajte še orehe.
  • Maso vlijte v dobro premazan pekač in kruh pečemo 50 do 60 minut.
  • Ko je kruh pečen, ga postavite iz pečice in pustite, da se ohladi. Pa dober tek!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×