Omamen bučni kruh

    Opojne vonjave iz pečice preženejo slabo voljo na še tako deževen in meglen dan! Bučni kruh je edinstvena kulinarična priloga, lahko pa ga uživate tudi samostojno skupaj s svojim najljubšim namazom.

    Bučni kruh

    Potrebujete:

    • 1 ½ skodelice pirine moke,
    • 1 čajno žličko soli,
    • 1 čajno žličko agavinega sirupa,
    • 1 čajno žličko sode bikarbone,
    • 1 polno skodelico bučnega pireja,
    • ½ skodelice olivnega olja,
    • 2 stepeni jajci,
    • ¼ skodelice vode,
    • ½ čajne žličke cimeta,
    • ½ čajne žličke muškatnega oreščka,
    • ½ čajne žličke pimenta,
    • ½ skodelice sesekljanih orehov (po želji).

    Priprava:

    • Pečico segrejte na 180°C.
    • Skupaj zmešajte moko, sol, agavin sirup in sodo bikarbono.
    • V lončeni skledi zmešajte bučin pire, olje, jajca, vodo ter začimbe.
    • Suhe sestavine zmešajte skupaj z mokrimi in jim po želji dodajte še orehe.
    • Maso vlijte v dobro premazan pekač in kruh pečemo 50 do 60 minut.
    • Ko je kruh pečen, ga postavite iz pečice in pustite, da se ohladi. Pa dober tek!
    Povejte svoje mnenje - kometirajte