Opojne vonjave iz pečice preženejo slabo voljo na še tako deževen in meglen dan! Bučni kruh je edinstvena kulinarična priloga, lahko pa ga uživate tudi samostojno skupaj s svojim najljubšim namazom.
- Oglas -
Potrebujete:
- 1 ½ skodelice pirine moke,
- 1 čajno žličko soli,
- 1 čajno žličko agavinega sirupa,
- 1 čajno žličko sode bikarbone,
- 1 polno skodelico bučnega pireja,
- ½ skodelice olivnega olja,
- 2 stepeni jajci,
- ¼ skodelice vode,
- ½ čajne žličke cimeta,
- ½ čajne žličke muškatnega oreščka,
- ½ čajne žličke pimenta,
- ½ skodelice sesekljanih orehov (po želji).
Priprava:
- Pečico segrejte na 180°C.
- Skupaj zmešajte moko, sol, agavin sirup in sodo bikarbono.
- V lončeni skledi zmešajte bučin pire, olje, jajca, vodo ter začimbe.
- Suhe sestavine zmešajte skupaj z mokrimi in jim po želji dodajte še orehe.
- Maso vlijte v dobro premazan pekač in kruh pečemo 50 do 60 minut.
- Ko je kruh pečen, ga postavite iz pečice in pustite, da se ohladi. Pa dober tek!