5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Zdravje & prehranaOmamen bučni kruh

Omamen bučni kruh

MORDA VAS ZANIMA

Opojne vonjave iz pečice preženejo slabo voljo na še tako deževen in meglen dan! Bučni kruh je edinstvena kulinarična priloga, lahko pa ga uživate tudi samostojno skupaj s svojim najljubšim namazom.

- Oglas -

Bučni kruh

Potrebujete:

  • 1 ½ skodelice pirine moke,
  • 1 čajno žličko soli,
  • 1 čajno žličko agavinega sirupa,
  • 1 čajno žličko sode bikarbone,
  • 1 polno skodelico bučnega pireja,
  • ½ skodelice olivnega olja,
  • 2 stepeni jajci,
  • ¼ skodelice vode,
  • ½ čajne žličke cimeta,
  • ½ čajne žličke muškatnega oreščka,
  • ½ čajne žličke pimenta,
  • ½ skodelice sesekljanih orehov (po želji).

Priprava:

  • Pečico segrejte na 180°C.
  • Skupaj zmešajte moko, sol, agavin sirup in sodo bikarbono.
  • V lončeni skledi zmešajte bučin pire, olje, jajca, vodo ter začimbe.
  • Suhe sestavine zmešajte skupaj z mokrimi in jim po želji dodajte še orehe.
  • Maso vlijte v dobro premazan pekač in kruh pečemo 50 do 60 minut.
  • Ko je kruh pečen, ga postavite iz pečice in pustite, da se ohladi. Pa dober tek!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×