DomovZdravje & prehranaOmamen bučni kruh

Omamen bučni kruh

Opojne vonjave iz pečice preženejo slabo voljo na še tako deževen in meglen dan! Bučni kruh je edinstvena kulinarična priloga, lahko pa ga uživate tudi samostojno skupaj s svojim najljubšim namazom.

- Oglas -

Bučni kruh

Potrebujete:

  • 1 ½ skodelice pirine moke,
  • 1 čajno žličko soli,
  • 1 čajno žličko agavinega sirupa,
  • 1 čajno žličko sode bikarbone,
  • 1 polno skodelico bučnega pireja,
  • ½ skodelice olivnega olja,
  • 2 stepeni jajci,
  • ¼ skodelice vode,
  • ½ čajne žličke cimeta,
  • ½ čajne žličke muškatnega oreščka,
  • ½ čajne žličke pimenta,
  • ½ skodelice sesekljanih orehov (po želji).

Priprava:

  • Pečico segrejte na 180°C.
  • Skupaj zmešajte moko, sol, agavin sirup in sodo bikarbono.
  • V lončeni skledi zmešajte bučin pire, olje, jajca, vodo ter začimbe.
  • Suhe sestavine zmešajte skupaj z mokrimi in jim po želji dodajte še orehe.
  • Maso vlijte v dobro premazan pekač in kruh pečemo 50 do 60 minut.
  • Ko je kruh pečen, ga postavite iz pečice in pustite, da se ohladi. Pa dober tek!
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×